18. ULUSLARARASI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ

ÜNLÜ BESTECİ STEPHANE BLET’İ AĞIRLAYACAK

Bu yıl 18. kez düzenlenen ve ülkemizin en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 4 Kasım’da dünyaca ünlü piyanist ve besteci Stéphane Blet’i ağırlayacak. Gürer Aykal’ın yöneteceği konserde, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte sahne alacak olan Blet, izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen, her yıl sanatseverler tarafından büyük bir heyecanla beklenen müzik festival; bir kez daha klasik müzik, caz ve Flamenko dünyasından birçok müzisyeni müzikseverlerle buluşturacak.

Yıldızlar geçidi yaşanacak festivalde bu yıl; dünyaca ünlü Şef Leonard Slatkin, Gürer Aykal ve Hakan Şensoy’un yanı sıra; Manolo Carrasco, Stéphane Blet, Cem Esen, Emre Elivar, Ariadna Castellanos, Çağ Erçağ, Nurkan Renda, Luz Casal, Güher & Süher Pekinel gibi yerli ve yabancı birbirinden ünlü sanatçılar yer alıyor. Festivalin Sanat Yönetmenliği görevini Orkestra Şefimiz Gürer Aykal üstleniyor.

18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bu yıl da yıldızlar geçidine sahne oluyor. Festival, açılış konserinde Manolo Carrasco’ya ‘Memleketim’ şarkısında piyanoda eşlik eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in muhteşem performanslarının ardından; ikinci konserde yine dünyaca ünlü bir ismi müzikseverlerle buluşturacak. 1 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’, 4 Kasım Cumartesi günü, 12 adet Türk-Osmanlı Rapsodisi bestesi bulunan dünyaca ünlü besteci ve piyanist Stéphane Blet’i ağırlayacak.

1993’te piyano için Liszt’in anıtsal ‘Faust Senfonisi’nin tamamını yeniden uyarlayarak müzik dünyasında sansasyon yaratan Blet; o günden bu yana 11 piyano sonatı, 2 adet konçerto ve keman için çok sayıda eser, bir gnostik kitabı ve 12 adet Türk ve Osmanlı rapsodisi olmak üzere 300 orkestralamaya ulaştı. Blet, 1996 yılında Türk hükümeti tarafından, ülke müziğine yaptığı katkılar sebebiyle devlet nişanına layık görüldü.

18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali Resmi Web Sitesi: www.apf.com.tr

Instagram – @apfsocial – https://www.instagram.com/apfsocial/

Facebook – https://www.facebook.com/piyanofestivali

Twitter – https://twitter.com/apfsocial

Biletler Biletix’te! http://www.biletix.com/etkinlik-grup/133006418/TUR…

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.