İstanbul Devlet Tiyatroları’nda Bu Hafta (17-21 Ekim 2017)

0

17 Ekim – 22 Ekim 2017 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar Avrupa, Romeo ve Juliet, Sevgili Hayat, İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı, Gulyabani, çocuk oyunları Sihirli Keman ve Purnima ve Sırlar Ormanı olacak. 

17 Ekim – 22 Ekim 2017 haftasında sahnelenecek oyunların konuları ise şöyle:

Avrupa, Cevahir 2 Sahnesinde  

David Greig’in yazdığı, Hakan Silahsızoğlu’nun çevirisini yaptığı, Mehmet Birkiye’nin yönettiği Avrupa, 17 Ekim 2017’de Cevahir 2 sahnesinde prömiyer yapacak. Oyunun dekor ve kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında Yakup Çartık, koreografide ise Alpaslan Karaduman imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Fırat Akarcalı’ya ait. Avrupa oyununda toplumsal ve ekonomik açıdan çürümeye yüz tutmuş bir sınır kasabasına gelen iki kaçak mültecinin, ülkelerindeki savaştan kaçarken ekonomik sorunların yerli halk üzerinde yarattığı gerilimin kurbanlarına dönüşmeleri anlatılıyor. Oyundaki karakterlere Salih Dündar Müftüoğlu, Atilla Şendil, Eylem Yıldız, Umut Tabak, Gülşah Fırıncıoğlu, Ferdi Alver, Gökay Akgör, Hakan Yeni, Zuhal Acar, Burak Çiçek, Ferit Çelik ve Ahmet Armutlu hayat veriyor. Avrupa oyunu, 21 Ekim Cumartesi gününe kadar Cevahir 2 Sahnesindeki gösterimlerine devam edecek.

Romeo ve Juliet, Üsküdar Tekel Sahnesinde

17 Ekim’de prömiyerini yapacak diğer bir oyun Romeo ve Juliet. William Shakespeare’in yazdığı, Özdemir Nutku’nun çevirisini yaptığı oyunun rejisi Makedon yönetmen Dejan Projkovski’ye ait. Oyunun dekor tasarımında M. Nurullah Tuncer, kostüm tasarımında Medina Yavuz Almaç, ışık tasarımında Serhat Akın imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Goran Trajkoski, koreografisi Olga Pango tarafından hazırlandı. Oyunda iki düşman ailenin çocukları olan Romeo ve Juliet’in trajik aşkları farklı bir yorumla seyirciye sunuluyor. Oyundaki karakterlere Damla Ece Dereli, Atakan Akarsu, Seda Yıldız, Ahmet Dizdaroğlu, Zeliha Güney, Nuray Durmuş, Kerim Altınbaşak, Murat Turhan, Muhammed Çakay, Bilal Ercan, Yunus Emre Terzioğlu, Ozan Erdönmez, Can Deniz Erzaim, Burak Pamuk ve Cem Bayurgil hayat veriyor. Romeo ve Juliet oyunu, 22 Ekim Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesindeki gösterimlerine devam edecek.

Sevgili Hayat, Taksim Küçük Sahne’de

Sevgili Hayat, Taksim Küçük Sahne’de

Funda Özşener’in yazdığı oyunun rejisi Metin Belgin’e ait. Oyunun dekor ve kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında Serhat Akın imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri ise Stelyo Berber’e ait. Oyunda 1922 yılı İzmir’inde, “Amane” kahvelerinde şarkı söyleyen Eleni ile sokaklarda yaşayan Lena’nın hayatları kesişir. İki kadın savaşın kaosunda, ‘gitmekle kalmanın’ sanrıları arasında kendi yazgılarına sürüklenir. Sevgili Hayat, toprağından sökülüp atılanların kültürüne, müziğine ve trajedisine farklı bir bakış sunuyor. Oyundaki karakterlere Yeşim Gül ve Ebru Aytürk hayat veriyor. 17-22 Ekim tarihleri arasında Küçük Sahne’de izlenebilir.

Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazdığı, Elif Erdal’ın yönettiği oyunun dekor ve kostüm tasarımında Suzan Erbilgin, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyun askerden dönmüş bir üniversite mezunu gencin, iş aramaya başladığı süreçte ülkesinde kriz çıkmasını, insan kaynakları uzmanlarının “modern metotlarla” hazırladığı başvuru-eleme-cevap bekleme badirelerini aşmaya çalışmasını hem eğlenceli hem de ironik bir dille anlatıyor. Oyundaki karaktere Berkay Tulumbacı hayat veriyor. İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı 17-21 Ekim tarihleri arasında Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.

Gulyabani, Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

Gulyabani, Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

Metin Arslan’ın, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın aynı adlı eserinden oyunlaştırdığı ve yönettiği Gulyabani oyununun dekor tasarımında Ethem İzzet Özbora, kostüm tasarımında Esra Selah, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunmakta. Müzikler Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzlü’ye, koreografi Irving Resurreccion’a ait. Oyunda cinlerin ve perilerin cirit attığı söylenen köşke hizmetçilik için giden saf ve temiz yürekli Muhsine, kendisini ahlaksız bir oyunun içinde bulur. Yanlış öğretilerin, cehaletin ve geleneklerin girdabından kendini ve beraberindeki diğer kadınları kurtarmaya çalışır. Oyunda Ali Fuat Çimen, Elif Nutku ve Mehlika Balkan’ın da yer aldığı kalabalık bir oyuncu ve dansçı kadrosu da bulunuyor. Gulyabani oyunu 20-21 Ekim tarihlerinde Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde izlenebilir.

 

Sihirli Keman Cevahir 2 Sahnesinde

ÇOCUK OYUNLARI 

Sihirli Keman Cevahir 2 Sahnesinde

Aristide Christian Charpentier’in yazdığı, Türkan Dündar ve Hakan Tartan tarafından Türkçeye kazandırdığı ve yönetmenliğini Ebru Kara’nın yaptığı çocuk oyunu 22 Ekim Pazar günü Cevahir 2 Sahnesinde izlenebilir.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Kendi halinde oğluyla birlikte yaşayan ayakkabı ustası Jules’e günün birinde bir sandık gelir. Babasının yanında çalışan Jacques ile arkadaşı Pierre arasında sandığı açıp içindekilere sahip olmak için amansız bir mücadele başlar. Oysa bu sihirli bir sandıktır. Sandığı açmak ve içindekilere sahip olmak için ise yedi ayrı anahtara ihtiyaç vardır. Babasının mesleğini devam ettirmekle hayallerinin peşinden gitmek arasında kalan genç Jacques’ın renkli hayal dünyasına götüren oyun dostluk, çalışmak, sevgi ve aile bağlarının önemine vurgu yapıyor.

oyunlar
Oyunlar/ Sırlar Ormanı

Purnima ve Sırlar Ormanı, Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

Handan Ergiydiren Doğan ve Günay Ertekin’in yazdığı, yönetmenliğini Handan Ergiydiren Doğan’ın yaptığı çocuk oyunu Purnima ve Sırlar Ormanı 22 Ekim Pazar günü Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde izlenebilir.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Güzeller güzeli Hint prensesi Purnima, Wenteka dağlarının ardındaki Indra nehrinin suyundan içerek sonsuz güzelliğe kavuşulabileceğini öğrenir. Hemen yollara düşer ve sırlarla dolu ormandan geçerek Indra’ya ulaşmaya çalışır. Bu yolculuk sırasında bir sürü hayvan dostu olur, onlardan bir sürü ibret hikâyesi dinler ve sonunda Indra nehrine ulaşır. Bakalım Purnima sonsuz güzelliğe kavuşabilecek mi?

oyunlar,tiyatrolarda hangi oyunlar var? devlet tiyatrolarında hangi oyunlar oynuyor, sahnelerde olan oyunlar, hangi oyunları programı, oyunlar hakkında yazılar, oyunlar hakkında haberler, oyunlar hakkında röportajlar, gulyabani oyunlar ında kimler oynuyor,

haberler

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.