Yönetmenliğini Tülay Kocatürk’ün yaptığı, Başrollerinde Alihan Aracı, Canan Gener, Nurşim Demir ve Tamer Leventin rol aldığı Berlinde Uluslararası Filmmaker Festival of Word Cinema’da yabancı film kategorisinde 6 dalda ödüle aday gösterildi.

Suda Balık yabancı film dalında 6 kategoride aday olan film, yönetmeni Tülay Kocatürk’e en iyi yönetmen ödülünü ve Filmin kurgusunu yapan Cengiz Karadağ’a en iyi kurgu ödülünü kazandırdı.

Festivalde yarışan tek Türk Filmi olan Suda Balık, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Müzik Dallarında aday gösterilmişti. 1978 yılından beri düzenlenen Berlin International Filmmaker Festival of World Cinema, dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olarak kabul görüyor.

Daha önce de Fransa’da düzenlenen Nice Film Festivali’nde dört dalda aday gösterilen film; En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Nurşim Demire’e ödül getirdi.

Parasızlıktan üniversiteye gidemeyen yetenekli genç bir yüzücünün hikâyesinin anlatıldığı filmde; Alihan Aracı, Canan Gener, Nurşim Demir ve Tamer Levent rol alıyor.

Suda Balık Fragman İzle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.