Fatboy Slim, İstanbul MIX Festival’ine Geliyor

0

 Fatboy Slim, İstanbul MIX Festival’ine geliyor!

Zorlu PSM’nin, geçtiğimiz yıl ilk defa gerçekleştirdiği MIX Festival, çoksesliliğini devam ettirerek 15-16 Aralık tarihleri arasında 2. kez düzenlenecek. Şehrin tam ortasında farklı müzik türlerini aynı çatı altında toplayacak MIX Festival’in programına son eklenen isim “The Rockafeller Skank”, “Praise You”, “Right Here, Right Now” ve “Weapon of Choice” gibi parçalarla rock ve dans müziğinin unsurlarını bir araya getirerek kendisinden önce gelen tüm DJ’lerden çok daha büyük bir kitleye ulaşan Grammy ve Brit ödüllerinin sahibi Cook, nam-ı diğer Fatboy Slim oldu!

Ödüllü DJ, müzisyen ve yapımcı; Fatboy Slim…

Fatboy Slim mahlası ile tanınan İngiliz DJ, müzisyen ve yapımıcı Norman Quentin Cook ilk kez 1980’lerde Isley-Jasper-Isley’nin “Caravan of Love” şarkısıyla listelerde yükselen indie rock grubu The Housemartins’in basçısı olarak ünlendi. 90ların sonuna doğru Big Beat türünün en popüler isimlerinden birine dönüşen Cook aynı zamanda farklı sanatçılarla gerçekleştirdiği hitler sayesinde de listeleri meşgul etmeye devam etti. Cook, 2008’de Fatboy Slim adını bıraktığını ve Brighton Port Authority (BPA) adlı yeni bir projeye başladığını duyurdu.

BPA, aralarında David Byrne, Iggy Pop, Dizzee Rascal ve Martha Wainwright’ında bulunduğu kalabalık bir grupla iş birlikleri gerçekleştirdi. 2008’de ise David Byrne ve Dizzie Rascal ile Toe Jam tekliğini piyasaya sürdü. 2010’da David Byrne ile ortaklaşa, Here Lies Love konsept müzik albümünü yayınlandı. Albüm, 2013 yılında off-Broadway bir müzikal olarak sahnelendi ve 2014 yılında Royal National Theatre’da İngiltere prömiyeri yapıldı. Çok sayıda ödül kazanan müzikal şu anda the Seattle Repertory Theater aracılığıyla Amerika’da sahnelenmeye devam ediyor.

MIX Festival’de başka kimler var?

Zorlu PSM’nin tüm alanlarının kullanıldığı, konserlerden, atölyelere; partilerden, plak pazarına kadar birçok etkinliği içeren festivalde sahne alacak diğer isimler arasında: festivalin ilk gününde headliner olarak sahnede olacak efsane isim Selda Bağcan & Boom Pam’e ek olarak, Modestep (Live), Ali Farka Toure Band & Terakaft (The Peace Caravan), Electro Deluxe, The Wedding Present, Ferhat Albayrak, Cem Adrian, Goose, Mustafa Özkent, Kabus Kerim, Manuş Baba, Slam, Jakuzi, Motorama, Gökçen Kaynatan ve Elektronikleri, Donae’o, Dagamba, Jacques, Son Feci Bisiklet, SX, She Drew The Gun, Dudu Tassa & The Kuwaities, Akın Sevgör ve The Away Days yer alıyor.

Avantajlı kombine biletleri* satışta olan MIX Festival’in biletlerine www.biletix.com ve www.zorlupsm.com ile Zorlu PSM gişelerinden ulaşılabiliyor.

*İlk avantajlı satış dönemi, 18 Ekim Çarşamba günü sona eriyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.