SAHNE PULCHERİE PERDESİNİ ‘BATI’ İLE AÇIYOR

0

SAHNE PULCHERİE PERDESİNİ ‘BATI’ İLE AÇIYOR

 2013 yılında açılan Sahne Pulcheire 6 Ekim’de Kirpi Tiyatro’nun ‘Batı’ oyunuyla ‘perde’ diyor. Arzu Bigat Baril’in sahneye koyduğu ‘Batı’ Kirpi Tiyatro’nun ilk oyunu. 

Geçen Mart ayında yazarın da katılımıyla prömiyeri gerçekleşen oyunda, Esra Ronabar ve Murat Kılıç rol alıyor. Fransız oyun yazarı Rémi de Vos’un 2003 yılında yazdığı ‘Batı’, ilişkileri gittikçe dibe vuran bir çiftin hikâyesini anlatırken, Avrupa’da yükselen aşırı sağın sıradan insanları nasıl dönüştürdüğünü irdeliyor. Avrupa’da yeni seçimlerde aşırı sağın oylarını artırdığı bugünlerde oldukça güncel oyun, 6 Ekim Cuma ve 21 Ekim Cumartesi akşamları 20.30’da Sahne Pulchérie’de Fransızca üst yazılı olarak izlenebilecek.

Biletler:

Tam 45.-TL – Öğrenci 30.-TL

Biletix’te, Lamelif Sahaf’ta (Sahne Pulchérie’nin karşısında) veya oyun günü 18:30’dan itibaren  gişede.

 

SAHNE PULCHEİRE

 

Taksim’de bulunan Saint Pulcherie Lisesi’nde bulunan Sahne Pulcheire, 2013 yılında Arzu Bigat Baril’in sanat yönetmenliğinde lise dışında sanat etkinliklerine yer vermeye başladı. Tiyatroyla beraber çağdaş dans, performans, kukla oyunu gibi farklı sahne sanatlarına ev sahipliği yapan Sahne’de cuma ve cumartesi akşamları oyunlar Fransızca veya İngilizce üst yazıyla sahneleniyor.

Sahne Pulchérie Ekim ayı programı:

6 Ekim Cuma ve 21 Ekim Cumartesi: Batı – Kirpi Tiyatro

7 Ekim Cumartesi ve 27 Ekim Cuma: Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit – Seyyar Sahne

13 Ekim Cuma: Tehlikeli Oyunlar – Seyyar Sahne

20 Ekim Cuma: Kukla Festivali – Cesaret Üzerine Bir Efsane – Meta Zero (Rusya)

28 Ekim Cumartesi: Kukla Festivali – Gölgenin Gölgesi – Phnom Penh Shadow Theatre (Kamboçya)

İLETİŞİM

sahnepulcherie@sp.k12.tr

Facebook.com/SahnePulcherie

Twitter.com/SahnePulcherie

Instagram.com/sahnepulcherie

Sahne Pulcheire oyunları,

Sahne Pulcheire oyun programı,

Sahne Pulcheire nerede? nasıl gidilir? hangi tiyatrolar var? hangi oyunlar oynuyor, batı oyunun konusu, oyuncuları, batı nasıl bir oyun

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.