Yeni Tiyatro Sezonunda Sahneler Yıldızlarla Işıldayacak

0

Tiyatrolar yeni sezon için hazırlıklara başladı.Bu yıl ünlü isimleri sahnelerde izlerken, edebiyat uyarlamalarında ağırlıklı olduğu görülüyor.

Tiyatrolar yeni sezon için hazırlıklara başladı.Bu yıl ünlü isimleri sahnelerde izlerken, edebiyat uyarlamalarında ağırlıklı olduğu görülüyor. (uyarlama eserler)

Edebiyat uyarlamalarında başı çeken Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna’sı yargıya intikal etmiş olmakla beraber 2018 yılında Sabahattin Ali’nin Eserlerinin telif hakları kalkıyor. Bu nedenle bazı tiyatroların onun eserlerinden uyarlamaları sahneye taşıyacağı söyleniyor. Bu konuda ilk somut adımı Engin Alkan ve Tuba Ünsal attı.

Engin Alkan yaptığı açıklamada Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali ile gerekli telif sözleşmelerinin yapıldığını ve provalara başladığını belirtti. Romanın kahramanı Maria Puder rolünde Tuba Ünsal’ı izleyeceğiz. Sadri Alışık Tiyatrosu’da Guguk Kuşu’nda izleyeceğimiz Tuba Ünsal’ı afişlerde oyuncunun yanı sıra yapımcı ve uyarlayaN olarak da göreceğimiz söyleniyor.

Sezonun bir diğer edebiyat uyarlaması da Sait Faik’ten Semaver Kumpanya geçen sezon sonu sahnelemeye başladığı Sait Faik’ın öykülerinden derlediği ‘Semaver Kumpanya’ sürdürecek.

Bir de şairimiz var. İyi şair Turgut Uyar’ın iz bırakan yapıtı ‘ Dünyanın En Güzel Arabistanı’ından dizeler Ekip Tiyatrosu tarafından sahneye taşınıyor. Mirza Metin’in yöneteceği oyunda sahnede Cem Uslu olacak.

Klasikleşmiş oyunları farklı yorumlarla sahneye taşıyan Tiyatro Adam, bu kez Brecht’in Kafkas Tebrşir’ dairesini sunacak. Ümit Aydoğdu’nun yönettiği oyun tarihin en eski çatışmalarından birini ‘doğuran mı’ ‘Besleyip büyüten mi çocuğun üzerinde hak sahibidir’den yola çıkarak ’emek’in önemini vurguluyor. Tiyatro Adam’ın diğer oyunu artık seyircimizin yakından tanıdığı Duşan Kovaçeviç’in ‘Bir İntiharın Genel Provası’’. Oyunun yönetmeni Emrah Eren.

 

Tiyatro Kare ilgi gören oyunlaeını sürdürürken bir polisiye komediyi ‘Süper Güzel Bir Günü Geçireceğinizi Nasıl Anlarsınız’ ı sahneye çıkarıyor. Tony ödüllü oyunun yönetmeni Nedim Saban İyi komedi garantisi veriyor.

 

Emre Kınay’la sahneyi paylaştığı ‘Sondan Sonra’ki oyunculuğu ile adından söz ettiren Ahu Türkpençe yeniden sahnede. Türkpençe, kendi yazdığı, güzellik çirkinlik karşıtlığını farklı yönleri ile ele aldığı ‘Patates’ in provalarına başladı.

 

Kadıköy yakasının yeni kültür merkezi Dasdas açılış oyunlarına Marius Von Mayerburg’un ‘Çirkin’nini ekliyor.

Uyarlama Tiyatro Oyunları

Edebiyat uyarlaması oyunlar, Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali, Sait Faik, Tiyatro Sezonunda hangi oyunlar oynayacak, Tiyatro sezonunda yeni oyunlar, Tiyatro sahnelerinde kulis haberleri, Kulislerde edebiyat uyarlamaları var, kulis bilgilerine göre Tuba Ünsal hangi oyunda rol alacak,Ahu Türkpençenin yeni oyunu, Mert Fırat hangi tiyatro sahnesinde, dasdas hangi oyunları oynayacak, Ekip Tiyatrosu, uyarlama oyunlar, uyarlama tiyatro, sahneye uyarlama, uyarlama filmler, kim uyarlama oyun sahneledi, kim uyarlama film yaptı, uyarlama yapan yönetmenler, tiyatroda oynayan oyuncular, hangi kitapların uyarlaması tiyatroya uyarlandı

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.