Ordu Belediye Tiyatrosu’nda Yeni Oyunlar Başlıyor

0

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, sahnelerdeki iddiasını sürdürüyor. “Ayyar Hamza” ve “Kral Çıplak” oyunları ile yeni sezonu açtı. Haftada üç gün sahnelenecen oyunların bilet satışa çıktı.

OBBKT ORDU’NUN ÖNEMLİ BİR MARKASI

Ordu’da Tiyatro ve Sanatı desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “1964 yılından bu yana perdelerini kapatmayan tiyatromuzun ayakta kalması için Büyükşehir Belediyesi olarak, 1 milyon lira harcama yaparak tiyatro binamızı aslına uygun şekilde restore ettik ve Türkiye’de parmakla gösterilecek bir noktaya taşıdık. Başarıyla tamamlanan bir sezonun ardından OBBKT yeni sezon açılışını yaptı. Her bir yenilik elbette yeni bir heyecan demektir. Bu heyecanı Ordulu sanatseverler, tiyatro sahnesinde ve arka yüzünde emek veren arkadaşlarımızda da hissettik; bu da gösteriyor ki tiyatromuz köklü ve geleceğe umutla bakıyor. Yıllık izleyici sayısı 10 binden 30 bine çıkan OBBKT, sanata olan olumsuz düşünceleri ve kaygıları ortadan kaldıracak. İzleyicilerimizi, oyunlarımızı keyifle seyretmeye davet ediyor ve yeni sezonun tiyatromuza, Ordumuza ve sanat camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BİLET SATIŞLARI BAŞLADI

Her Salı ve Cuma akşamı “Ayyar Hamza” ve her Çarşamba günü küçük seyircilerle buluşacak “Kral Çıplak” adlı oyunların biletleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu gişelerinden satışa sunulmaya başladı.

AYYAR HAMZA (YETİŞKİN OYUNU)

Oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmeye kararlı iki baba ile kendi seçtikleri ile evlenmek isteyen oğulların mücadelesini anlatan komedi… Sonu mutlu biten raslantılarla güldürü öğelerinin öne çıktığı bir oyun.

 

KRAL ÇIPLAK (ÇOCUK OYUNU)

Hans Christian Andersen’in masalından uyarlanan “Kral Çıplak” adlı oyun, hep yeni kıyafetler giymek isteyen ve gösteriş düşkünü bir kralın doğum günü için giyeceği kıyafete karar verememesiyle başlar. Halkın içinden iki kişi, krala bir ders verme niyetiyle terzi kılığına girerek saraya girer ve krala kendisi için sadece akıllıların görebileceği çok özel bir elbise yapacaklarını söyler. Oyunda aklın her şeyin üstünde olduğu ve asıl güzelliğin insanın kıyafetinde değil içinde bulunduğu anlatılıyor.

diğer linkler

Tuğba Büyüküstün, Kıvanç Tatlıtuğ, Halit Ergenç,Bergüzar Korel, Cem Yılmaz, Ebru Şallı,

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.