“39 Basamak” Devam Ediyor

0

 Geçen sezonun sonlarında sahnelenen ve büyük ilgi gören Engin Hepileri, Demet Evgar, Bülent Şakrak ve Okan Yalabık’ın rol aldığı 39 basamak devam ediyor. 

John Buchan’ın usta kalemini ve Alfred Hitchcock’un sinemasını sahneye taşıyan oyunun yönetmeni Mehmet Birkiye Engin Hepileri, Demet Evgar, BülenŞakrak ve Okan Yalabık gibi oyuncuları bir araya getirdi.

Oyun Richard Hannay’in (Engin Hepileri), bir tiyatro oyununa gitmesi ile başlar. Tiyatroda Annabella’yla (Demet Evgar) tanışmasıyla macera başlar. olayların birbirlerini zincirleme takip ettiği oyunda Okan Yalabık ve Bülent Şakrak  soytarı rollerinde görüyoruz.

Uzun yıllar sahnelerde cazibesini kaybetmeyen oyun, 9 sene boyunca aralıksız olarak sahnelendiği West End’in en uzun soluklu yapımlarından biri oldu.

Alfred Hitchcock, John Buchan’ın 39 Basamak adlı romanını filme çekerken bu gerilim ve mizahı bir araya getirdi. Patrick Barlow, 39 Basamak’ı tiyatroya uyarlarken bu mizah anlayışını alabildiğine öne çıkarmış, gerilim atmosferinin çevrelediği alabildiğine çılgın bir komedinin izini sürmüştür.

Geleneksel komedi anlayışının vazgeçilmez ögeleri; dinamik ve durmak bilmez bir aksiyon, olmayacak ama harikulade teatral raslantılar, yaptıkları ile yapmak istedikleri birbirine uymayan karakterler, binbir kalıba giren oyuncular, bu uyarlamada ustalıkla bir araya getirilmiş. Patrick Barlow bu uyarlamayı yaparken Alfred Hitchcock izleğini sahne sahne takip etmiş, romandan çok filmin, Hitchcock’un uyarlamasını sahneye getirmiş.

Ortaya çıkan bu çılgın komediyi izlemek isteyenler için 39 Basamak, Korku, gerilim ve komediyi bir arada sunan, dünyanın en ünlü kovalamacılarından olan ”39 Basamak”, 26 Ekim Çarşamba ve 27 Ekim Perşembe tarihlerinde Zorlu PSM’de sahnede olacak.

Biletler Biletixhttp://www.biletix.com/

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.