ZEYNEP GEDİZLİOĞLU, ALMANYA’DA GEMA ÖDÜLÜNE ADAY

0
  • 2016 GEMA VAKFI ALMANYA MÜZİK YAZARLARI ÖDÜLÜ ADAYI
  • ALMANYA’DA MÜZİK OSCAR’LARI OLARAK KABUL EDİLEN ÖDÜL 12 MAYIS GÜNÜ YAPILACAK GÖRKEMLİ TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULUYOR.

 2009’dan beri her sene müzigin farkli dallarinda eserler veren besteci ve söz yazarlarina verilen ve Almanya’da müzik Oscar’ları olarak kabul edilen GEMA Vakfı Alman Müzik Yazarları Ödülü’ne (Deutsche Musikautorenpreis) bu yıl Ensemble için Müzik dalında Zeynep Gedizlioğlu aday gösterildi.

zzzz

Son yılların en dikkat çeken bestecilerinden biri olarak başarılarıyla Avrupa ve dünyada kendinden çokça sözettiren , eserleri dünyanın en ünlü sanatçıları ve topluluklarınca pekçok önemli konser organizasyonu ve festivalde seslendirilen Zeynep Gedizlioğlu, bu adaylıkla Alman Müzik Yazarları Ödülüne aday gösterilen ilk Türk Bestecisi ünvanını aldı.Müzik yaşamını Almanya’da sürdüren Zeynep Gedizlioğlu, 2012 yılında Ernst von Siemens Müzik Vakfı Bestecilik Ödülü’nü kazanmış ve 2014’te de ülkemizde Andante Dergisi’nin düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın Bestecisi Ödülü’ne değer görülmüştü.

zzzzz

Ensemble için Müzik dalında Zeynep Gedizlioğlu ile birlikte Alman besteciler Moritz Eggert(1965) ve Enno Poppe(1969) aday gösterildi.

 

Bu yılın jürisinde Annette Foks, Max Herre, Eva Kruse, Wolfgang Niedecken, Johannes X.Schachtner, Charlotte Seither,Stefan Stoppok’un yer aldığı ve Audio-visual Medya, Jazz-Crossover ,Ensemble icin Müzik , Ses icin Müzik,Pop / Rock,Hip hop – text,Sarki sözü , Yasam Boyu Başarı Ödülü ve Umut veren genc sanatci ödülü kategorilerinde verilen ödüller, gazeteci-yazar ve radyo-televizyon moderatörü Jörg Tadeusz’un sunuculuğunu üstlendiği ve bu yıl, 12 Mayıs’ta Berlin’de Hotel Ritz Carlton’da yapılacak görkemli ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

 

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.