23 NİSAN ETKİNLİKLERİ

0

*) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kimi kuruluşlar tarafından çocukların katıldığı etkinliklerle kutlarıyor. Kültür Üniversitesi Kültürlü Replikler Tiyatro Topluluğu  tarafından gerçekleştirilen ‘Çare siz misiniz?’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. İstanbul Devlet Tiyatrosu da bugüne kadar hiç tiyatro oyunu izlememiş 800 çocuğa ‘Lay lay lom’ adlı çocuk oyununu ücretsiz olarak sahneleyecek.  Oyun, Çobançeşme’de E5 yolu üzerindeki Kültür Üniversitesi Akıngüç Sahnesi’nde saat 14:00’de (Ayrıntılı bilgi: 0212 292 39 00 / Basın ve Halkla İlişkiler Birimi (111/142)

 

*) Fenerbahçe’deki Arsu Güzel Sanatlar Akademisi’nde 10 yaşında iki yetenekli çocuğun konseri var. Saat 15:00’te Duru Önhon’un keman resitali var. Müzik eğitimine 6 yaşında başlayan Duru, MSGSÜ Devlet Konservatuarı Yarı Zamanlı Keman Programına Prof. Çiğdem İyicil ile devam ediyor. 2015 yılında Sırbistan Müzik Okulları Pedagogları tarafından düzenlenen uluslararası internet müzik yarışmasında kendi yaş kategorisinde 1.cilik, Ukrayna 13.cü Individualis uluslararası keman yarışmasında 11 yas altı kategorisinde 3.cülük ve Bulgaristan 40. Nedjalka Simeonova uluslararası keman yarışmasında 12 yaş altı kategorisinde 3.cülük derecelerini aldı. Duru Önhon konserinde Fiocco’nun ‘Allegro’, Hendel’in ‘Sonata No 6’, Şostakoviç’in ‘Romance’, Tremolo’nun ‘Bohm’, Corelli’nin ‘La Folia’, Schubert’in ‘Bee’ eserlerini seslendirecek.

unnamed (1)

Saat 18:00’de de cazın gelecek vaat eden yeteneği piyanist Hakan Başar’ın konseri var.  Daha önce CKM ve 5.Pera Müzik Festivali’nde sahneye çıkan Başar Caz, Blues, Post Bop ve Latin Funk tarzındaki çalışmalarına  devam ediyor. Başar’a davulda Alkan Başar, basta Tuncay Olcayto eşlik ediyor.

Konserler ücretsiz olup, davetiyeler bilgi@arsuguzelsanatlar.com adresinden alınabilecek. 

Adres: Fenerbahçe, Fener Kalamış Cad. Sinan Apt. No:93 D:6, Kadıköy/İstanbul

T: 0216 336 70 40

F: 0216 336 70 15

www.arsuguzelsanatlar.com // bilgi@arsuguzelsanatlar.com

* Tepebaşı’ndaki Pera Müzesi’nde çocuklar için ücretsiz rehberli turlar düzenlenecek. Çocuklar, 23 Nisan Cumartesi günü ‘Giorgio de Chirico: Dünyanın Gizemi’ ve ‘Anı ve Süreklilik: Huma Kabakcı’nın Koleksiyonundan Bir Seçki’ adlı süreli sergileri Pera Eğitim’in rehberleri eşliğinde gezebilecekler. Turlar saat 11:00, 13:00 ve 15:00 olmak üzere üç seans halinde gerçekleştirilecek.

Pera Müzesi Artshop’ta çocuk ürünleri %20 indirimli satılıyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.