SHAKESPEARE MÜZİKLERİ PERA MÜZESİ’NDE

0

Tepebaşı’ndaki Pera Müzesi’nde müzik yazarı Aydın Büke’nin sanat yönetmenliğinde düzenlenen ve farklı disiplinlerden de beslenen ‘Klasik Cumartesi’nin bu ayki teması ‘Shakespeare’…

Shakespeare’in 400. ölüm günü olan 23 Nisan Cumartesi günü saat 17:00’de başlayacak etkinlikte tiyatro oyuncusu Ayşe Lebriz Berkem, ünlü yazarın oyunları ve sonelerinden oluşturduğu bir metni sunarken, erken dönem İngiliz Barok bestecilerin Shakespeare’den esinlenerek besteledikleri yapıtlar o dönemin çalgılarıyla seslendirilecek. İzmir Barok Topluluğu’nun üyeleri soprano Linet Şaul ile viola da gamba sanatçısı Bülent Oral, yurtdışından kendilerine katılacak lavtacı Diego Leveric ile birlikte dinleyenlere unutamayacakları bir akşam yaşatacak. Konser, Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi ‘Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar’ın yer aldığı katta. Biletler sadece Biletix’ten temin edilebilecek. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilecek. Yerler sınırlı ve numarasız.

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.