ZULULUZU – TEATRO PRAGA

0

Ortak Yapımcılar: São Luiz Teatro Municipal (Lisbon), Théâtre de la Ville (Paris), Istanbul Theatre Festival (Istanbul), Teatro Municipal do Porto. Rivoli. Campo Alegre (Porto), Casa Fernando Pessoa (Lisbon)

Fernando Pessoa‘nın yaşamı ve yapıtlarından esinlenilmiştir.
Metin ve Yöneten: André e. Teodósio, Cláudia Jardim, José Maria Vieira Mendes, Pedro Zegre Penim Müzik Direktörü: Xinobi Sahne Tasarımı: João Pedro Vale, Nuno Alexandre Ferreira Işık Tasarımı:Daniel Worm d’Assumpção Kostüm Tasarımı: Joana Barrios Ses Tasarımı: Sérgio Henriques Oynayanlar: André e. Teodósio, Cláudia Jardim, Diogo Bento, Jenny Larrue, Joana Barrios, Maryne Lanaro, Pedro Zegre Penim, Gonçalo Pereira Valves, Cape Verdeli şarkıcı Celina Pereira‘nın katılımıyla

Pólo Cultural Gaivotas Boavista’nın misafir sanatçı ağırlama desteğiyle.

İngilizce, Fransızca ve Portekizce; Türkçe üstyazılı.

Kendilerini bir “sanatçılar federasyonu” olarak tanımlayan ve kuruldukları 2005 yılından bu yana ünleri dünya çapında yayılan Portekizli topluluk Teatro Praga, merakla beklenen son oyunları Zululuzu’nun prömiyerini 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nde gerçekleştiriyor. Oyun, ülkemizde daha çok Huzursuzluğun Kitabı ile tanınan, Portekiz edebiyatının önde gelen isimlerinden Fernando Pessoa’nın Güney Afrika’da özgürlük peşinde geçirdiği gençlik yıllarına doğru şiirsel bir yolculuk sunuyor. Pessoa ilk şiirlerini Zulu bölgesinin kalbindeki Durban kentinde İngilizce olarak yazmaya başladı ve sayıları yetmişi bulacak edebi karakterlerinden ilkini burada yarattı. 1905’te Lizbon’da üniversiteye gitmek için Güney Afrika’dan ayrıldı. Hayatının sonuna  kadar Lizbon’da kaldı ve bir daha hiç seyahat etmedi. Teatro Praga bu oyunda, iki kıtayı ayıran düşsel sınırları ve Aparteid’in keskin kodlarını yerle bir eden bir sahne estetiğiyle seyirciyi büyülüyor. Multimedya kullanımıyla gerçek ve kurgu ayrımının yok olduğu bu fantastik dünya, ancak Teatro Praga’nın mutfağından çıkabilirdi.

Yaklaşık 120′ sürer; ara yoktur. Dünya prömiyeri. 
Oyun Sonrası: Pedro Zegre Penim ile söyleşi (19 Mayıs)

Cevahir Sahnesi

19 Mayıs Perşembe 20:30
20 Mayıs Cuma 15:00

İstanbul Tiyatro Festivali ortak yapımı.

Biletler: 60 TL | Öğrenci: 40 TL

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.