HER GÜN BİRAZ DAHA- SHIEVEH THEATER GROUP

0

Yöneten: Afsaneh Mahian Yazan: Mahin Sadri Sahne, Işık ve Kostüm Tasarımı: Manouchehr Shoja Müzik:Mohammad Reza Jadidi Yönetmen Asistanı ve Prodüksiyon Yöneticisi: Mohammad Reza Hosseinzadeh Sahne Amiri ve Üstyazı Operatörü: Negar Nobakht Oynayanlar: Setareh Eskandari, Elham Korda, Baran Kosari

Farsça; Türkçe üstyazılı.

Ham_havai_01 (1)

Daracık bir mutfakta günlük angaryalarıyla meşgul, koyu renk giyinmiş üç İranlı kadın, hayatlarının bir özetini anlatıyor; tutkuları, acıları, hayalleri ve hayatta kalma taktiklerini… Mahnaz, bir savaş kahramanın dul eşi. Shahla, tanınmış bir futbolcunun (değersiz) metresi. Geleneksel bir aileden gelen Leyla, dağ yürüyüşlerini keşfedip kurtarmış kendini. Mahin Sadri ve Afsaneh Mahian, bu ıstırap dolu kader öyküleri aracılığıyla 1981’den (İran devriminden iki yıl sonra) 2013’e uzanan tarihten bir kesit sunuyor. Sahnede gördüğümüz ev ortamının dışında, sahne arkasından gelen savaş ve dinden ibaret sesler, erkeklerin her daim orada olduğunu gösteriyor bize. 2015’in Ocak ayında Tahran Tiyatro Festivali’nden (Fajr) “En İyi Özgün Metin” ve “En İyi Kadın Oyuncu” dallarında ödüllerle dönen, aynı yıl İran Tiyatro Eleştirmenliği Birliği’nin “En İyi Oyun” ve “En İyi Yönetmen” ödüllerini kucaklayan, Paris’te kapalı gişe oynayan Her Gün Biraz Daha hız kesmeden festivale konuk oluyor.

Uniq Hall, Uniq İstanbul

17 Mayıs Salı 20:30
18 Mayıs Çarşamba 20:30

Yaklaşık 100′ sürer; ara yoktur.

Oyun Sonrası: Afsaneh Mahian ile söyleşi (17 Mayıs)

Biletler: 100, 80, 60 TL | Öğrenci: 40 TL

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.