SHAKESPEARE’İN BÜTÜN ÖLÜMLERİ-SPYMONKEY

0

Uyarlayan ve Yöneten: Tim Crouch Tasarlayan: Lucy Bradridge Video Tasarımı: Sam Bailey Işık Tasarımı:Phil Supple Özgün Müzik: Toby Park Koreografi: Theo Clinkard, Janine Fletcher Yönetmen Yardımcısı:Lucy Skilbeck Ses Eğitimi: Nia Lynn Sahne Amiri: Andy McCabe Prodüksiyon Yöneticisi: Mat Ort Yapım:Emily Coleman Oynayanlar: Spymonkey (Aitor Basauri, Stephan Kreiss, Petra Massey, Toby Park)

İngilizce; Türkçe üstyazılı.

The_complete_deaths-_02

“Shakespeare oyunlarındaki tüm ölümler İngiltere’nin ‘en büyük dört clown’u’ tarafından canlandırılıyor.” William Shakespeare’in oyunlarında sahne üzerinde yetmiş beş ölüm gerçekleşir. Julius Caesar‘da Romalıların intiharından, Kral John‘da Prens Arthur’un ölüme düşüşüne, Hamlet‘in sonundaki katliamdanAntonius ve Kleopatra‘daki sepet içindeki yılanlara, pek çok ölüm vardır yazarın oyunlarında; ayrıca, Titus Andronicus‘taki pastayı da unutmamalı. Spymonkey bu “bütün ölümleri” bazen uzatarak, bazen altını üstüne getirerek, bazen dokunaklı, bazen müzikal ve her daim deli dolu bir şekilde canlandıracak. Hayli “ciddi, taşkın, akıllı ve komik” bu dört clown, şiirin doruklarına çıkıp ahlaksızlığın dibine vuracak. Bu yaptıkları ölümlerine bile mal olabilir… Tim Crouch’un (I, Malvolio, An Oak Tree, Adler & Gibb) yönettiği Shakespeare’in Bütün Ölümleri, ölümünün 400. yılında Shakespeare’e ağırbaşlı, kasvetli ve hayli komik bir saygı duruşu niteliğinde…

Yaklaşık 110′ sürer; 2 Perde.

Yaş sınırı: +14

The_complete_deaths-_03 (1)

Oyun Sonrası: Spymonkey ile söyleşi (24 Mayıs)

Moda Sahnesi

24 Mayıs Salı 20:30
25 Mayıs Çarşamba 20:30
26 Mayıs Perşembe 20:30

Ortak Yapımcılar: Brighton Festival, Royal & Derngate Northampton

Biletler: 100 TL | Öğrenci: 40 TL

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.