YABANCI SAHNE’DE MART-2016

1

Yabancı Sahne’de Küheylan, Suç ve Ceza, Beyaz Geceler olmak üzere üç oyun sahneleniyor. Seyirciler 20.00-21.00 saatleri arasında oyunu izleyip çıkışta müzikle buluşabilirler.

Günümüzde insanların evlerinden çıktıklarında tiyatroya gitmenin yanında müziğe,dansa, yemek yemeğe ihtiyaç hissetmeleri  tiyatro mekanlarını da farklı konseptler sunmaya sevketti.  Artık birçok tiyatro da Seyircilerin  oyundan sonra da bişeyler yiyip içebilmesi müzikli eğlenceli bir ortamda güzel vakit geçirebilmesi mümkün. Yabancı Sahne Bunlardan birisi.21:00’dan itibaren her gün farklı bir müzisyenin sahne aldığı Hayal Kahvesi’nde birbirinden farklı müziklerin yapıldığı konserlere yer veriliyor. Hayal Kahvesi’nin hemen altında Yabancı Sahne’nin oyunlarının sergilendiği tiyatro oyunları konser başlayana kadar izlenilebiliyor.

Yabancı Sahne’de üç oyun oynanıyor.Bunlardan birincisi Peter Shaffer’in tiyatro oyunu olarak yazdığı Deniz Hamzaoğlu’nun yönettiği  Küheylan’nı Yiğit Kocabıyık’ın performansı ile izliyoruz. Deniz Hamzaoğlu, Fyodor Dostoyevski’ye ait olan ‘ Beyaz Geceler,  ‘Suç ve Ceza’ olmak üzere iki önemli eserini uyaralayarak sahneye taşıyor.  Beyaz Geceler’de iki aşk arasında seçim yapmak zorunda kalan genç bir kızın çıkışsızlığının ele alındığı  oyunda Gülay Say, Deniz Hamzaoğlu, Kutsal Kaynak, Hüseyin Yirik, Doğa Demirhan oynuyor. Seyirciye gerçek adaletin ne olduğunu sorgulatan Suç ve Ceza’da Yiğit Uçan, Gülay Say, Deniz Hamzaoğlu rol alıyor. Oyunların uyarlaması ve yönetmenlğini de Deniz Hamzaoğlu üstleniyor.

YABANCI SAHNE MART AYI PROGRAMI

05 MART 2016 – KÜHEYLAN – HAYAL KAHVESİ BEYOĞLU

09 MART 2016 – SUÇ VE CEZA – AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ

12 MART 2016 – BEYAZ GECELER – HAYAL KAHVESİ BEYOĞLU

21 MART 2016 – SUÇ VE CEZA – BURSA 3. ULUSLARARASI BALKAN ÜLKELERİ TİYATRO FESTİVALİ, ODA TİYATROSU, BURSA

22 MART 2016 – KÜHEYLAN – BURSA 3. ULUSLARARASI BALKAN ÜLKELERİ TİYATRO FESTİVALİ, ODA TİYATROSU, BURSA

31 MART 2016 – BEYAZ GECELER – HAYAL KAHVESİ BEYOĞLU

SUÇ VE CEZA

XIX. yüzyıl Rusya’sından tüm zamanlara ve tüm toplumlara atılan bir çığlık… Raskolnikov’un baltası kimileri için insanlığa karşı işlenmiş bir suçun, kimileri için de işlenmiş büyük suçların cezasının simgesidir. Öldürülen, zavallı yaşlı kadın mı, yoksa sömürü ve zalimliğin ifriti mi? Katil, kendini adaletin silahı olarak gören bir narsist mi, yoksa adalete sunulan bir kurban mı?

Yabanci-Sahne-Suc-ve-Ceza

Dostoyevski, kimi zaman Raskolnikov, kimi zaman bir fahişe, kimi zaman öldürülen yaşlı bir kadın, kimi zaman da cinayeti soruşturan bir savcının sesi olup; aAslında sistemin herkese aynı yok edicilikle davrandığını gösteriyor.

Yabancı Sahne’de Deniz Hamzaoğlu’nun uyarlaması ve yönetiminde sahnelenen “Suç ve Ceza”, bu soruların yanıtlarını seyircinin şah damarlarında aradığı bir oyun…

KÜNYE

Yazan: Fyodor Dostoevsky
Çeviren: Anzhela Barshchevskaya
Uyarlayan & Yöneten: Deniz Hamzaoğlu
Oyuncular: Yiğit Uçan, Gülay Say, Deniz Hamzaoğlu
Müzik: Yiğit Güçlü
Yönetmen Yardımcısı: Yiğit Uçan
Kostüm Tasarım: Gülay Say
Işık Tasarım: Deniz Hamzaoğlu
Işık Kumanda: Doğa Demirhan
Kondüvit: Görkem Yankın
Fotoğraf: Eyüp Doğdu Grafik Tasarım: Dilek Baş

BEYAZ GECELER

“Bir anlık mutluluk koca bir ömürde az şey mi?..” Diyor Dostoyevski’nin kaleminden Hayalperest… Doyumsuz bir çağda yaşayan bizleri şaşkına uğratarak… İnsan ruhunun zarifliğini; aşkın, aslında aşık olanın ruhu kadar güzel olabileceğini ve birini severken onu yargılamadan, incitmeden, öfke duymadan, sadece değer vererek sevmemiz gerektiğini ifade eden destansı bir öykü Beyaz Geceler… Bu çağda nefret duyarak seven, belki sahip olmayı sevmek sanan bizlere bir sevgi pusulası olur ümidiyle, Yabancı Sahne, sezonun ikinci yeni oyunu Beyaz Geceler’i sizlere sunmaktan gurur ve mutluluk duyar…

640x360_ba0b1a9c-7f30-49a2-9e5e-67f471000b7a

KÜNYE

Yazan: Fyodor Dostoyevski
Çeviren: Anzhela Barshchevskaya
Uyarlayan & Yöneten: Deniz Hamzaoğlu
Oynayanlar: Gülay Say, Deniz Hamzaoğlu, Kutsal Kaynak, Hüseyin Yirik, Doğa Demirhan
Müzik: Doğa Demirhan
Yönetmen Yardımcısı: Yiğit Kocabıyık
Kostüm Tasarım: Gülay SAY
Kostüm Uygulama: Bukalemun Fikir Sanat Moda
Işık Tasarım: Doğa Demirhan
Işık Kumanda: Anıl Yeniler
Sahne Amiri: Büşra Özdemir
Fotoğraf ve Teaser: Osman Moustafa, Cem Balaban
Afiş – Görsel Tasarım: Yiğit Kocabıyık

KÜHEYLAN

Ünlü İngiliz yazar Peter SHAFFER’ ın 1973 yılında kaleme aldığı ve 1977 yılında sinemaya da Sidney LUMET yönetmenliğinde uyarlanmış olan bu büyük eser dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’ de de defalarca sahnelenmiştir.

İngiltere’ nin ücra bir kasabasında “ATI” tutku haline getirmiş genç bir adamın karanlık öyküsünü anlatan eser, Yabancı Sahne’ nin dördüncü sezonunda Deniz HAMZAOĞLU rejisi ve Yiğit KOCABIYIK performansıyla sahneye taşınıyor.

Yabancı Sahne ilk oyunu “Suç ve Ceza” da olduğu gibi; “Eski Metin / Yeni Dramaturgi” ilkesiyle Küheylan’ ı seyirciyle buluşturuyor.

küheylan

KÜNYE

Yazan: Peter SHAFFER
Çeviren: Sevgi SANLI
Dramaturg & Yönetmen: Deniz HAMZAOĞLU
Oynayan: Yiğit KOCABIYIK
Yönetmen Yardımcısı: Ömer KAYA
Kostüm Tasarım: Gülay SAY
Işık Tasarım: Deniz HAMZAOĞLU
Işık Kumanda: Doğa DEMİRHAN
Kondüvit: Görkem YANKIN
Fotoğraf & Video: Mustafa YILMAZ
Grafik Tasarım: Yiğit KOCABIYIK

1 YORUM

  1. Tek kelimeyle harikaydı. Ancak bu kadar güzel anlatılabilir Beyaz Geceler

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.