‘KIRMIZI SİYAH VE CAHİL’İN SON TEMSİLİ

0

 İlk kez Mayıs 2014’te 19. İKSV Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen ‘Kırmızı Siyah ve Cahil’ oyunu 2 Mart 2016 Çarşamba akşamı BitiyatroBisahne’de son kez sahnelenecek. Oyunları en çok oynanan yazarlardan, yaşayan en önemli oyun yazarı olarak kabul edilen Edward Bond’un yazdığı, Gülçin Kaya Rocheman’ın Türkçeleştirdiği, yönetmenliğini ise Fabien Aissa Busetta’nın üstlendiği oyun, Ocak ayında Almanya Mülheim’da Theater an der Ruhr’un davetlisi olarak katıldığı Szene İstanbul günlerinde, sahnelendi ve yoğun ilgisiyle karşılandı. Yaşama şansı hiç olmamış bir adamın, açgözlülüğün ve umutsuzluğun içine düşüşünü hem çarpıcı hem de komik sahnelerle anlatan ‘Kırmızı Siyah ve Cahil’de Laçin Ceylan, Fatih Dokgöz ve Fehmi Karaarslan rol alıyor.

  
Daha doğmadan, annesinin karnında, bir faciada ölmüş bir insan eğer yaşasaydı, nasıl bir hayatı olurdu? Bu hayattan sahneler sunan ‘Kırmızı Siyah ve Cahil’in her bir sahnesinde karakterler, insanlıklarıyla yüzleşeceği seçimlerle baş başa kalıyor. Bitiyatro ve L’alarme-à-l’œil Paris’in ortak prodüksiyonu olarak Türkiye’deki Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleşen oyun; hem trajik, hem komik sahnelerle, içinde yaşadığımız dünyayı tekrar tartışmamızı öneriyor.
www.bitiyatro.com / www.biletix.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.