20. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olan kemancı Yehudi Menuhin’in doğumunun 100. yılı sanatçının mirasına sahip çıkan genç müzisyenlerin vereceği bir konserle kutlanıyor.

Maxim Vengerov

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın ilk festivali 1. İstanbul Festivali’nin de konuğu olan Yehudi Menuhin tarafından kurulan Uluslararası Menuhin Müzik Akademisi, günümüzün en iyi keman virtüözlerinden olan Maxim Vengerov ile festivalde olacak. Avrupa müzik mirasının sonraki nesillere aktarılabilmesi için müzisyenler ve öğrenciler arasında dolaysız bir bağlantı kurmak misyonuyla Yehudi Menuhin tarafından 1977 yılında kurulan Uluslararası Menuhin Müzik Akademisi, genç müzisyenlere Nadia Boulanger, Benjamin Britten, Pablo Casals, Gaspar Cassado, George Enescu, Arturo Toscanini gibi isimlerle çalışma şansı tanırken, bünyesinde oluşturduğu Menuhin Akademisi Solistleri topluluğu ile de dünya sahnelerinde tecrübe kazandırıyor.

menuhin1__S_Honthaas

 

2011 yılında akademinin müzik direktörlüğüne getirilen kemancı Maxim Vengerov günümüzde klasik müzik sahnelerinin en aranan solistlerinden biri olmasının yanı sıra şefliğiyle de göz dolduruyor. Grammy, Gramophone, Echo, Edison ödülleri sahibi Vengerov hem şef hem de solist olarak yer alacağı, 9 Haziran’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek bu konserde yaylı çalgılar repertuarının en sevilen örneklerinden bazılarını yorumlayacak.

9 Haziran Perşembe – Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı – 20:00

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.