YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ- MURRAY PERAHIA

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_1.php on line 20

ACADEMY OF ST MARTIN IN THE FIELD – MURRAY PERAHIA

 

44. İstanbul Müzik festivali’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilecek olan, çağımızın efsane piyanistlerinden Murray Perahia ile günümüzün en iyi oda orkestralarından Academy of St Martin in the Fields iki konser verecek. Murray Perahia, 40 yılı aşan müzik hayatı boyunca dünyanın önde gelen orkestralarıyla, en prestijli festivallerinde ve salonlarında konserler verdi. Kazandığı Gramophone, BBC Music ödüllerinin yanı sıra iki de Grammy sahibi olan Perahia sayısız albüme imza attı. Perahia’nın Konuk Birinci Şefi olduğu Academy of St Martin in the Fields ise 500’ün üzerinde albüm içeren diskografisiyle dünyanın en çok kayıt yapmış oda orkestralarından biri. Perahia ile Academy of St Martin in the Fields birlikte de pek çok önemli kayıt, konser ile ABD, Avrupa, Japonya ve Asya’da turneler gerçekleştirdi.

orkestra2_ACAD02_Chris__Christodoulou

Murray Perahia, 6 Haziran’daki konserde Mozart’ın 9 numaralı Piyano Konçertosu’nu seslendirecek. Mendelssohn’un 13 numaralı Yaylı Çalgılar Senfonisi ile Schumann’ın 2. Senfonisi’nde orkestrayı yönetecek olan Murray Perahia’ya konser öncesinde Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilecek.  7 Haziran’da Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirecekleri ikinci konserde ise İngiliz besteci Benjamin Britten’in kişisel hayranlığını kazanan Perahia, Britten’in Frank Bridge’in Teması Üzerine Çeşitlemeler’i ve Schubert’in Bitmemiş Senfoni adıyla da bilinen 8. Senfonisi’ni yönetirken, Beethoven’ın 4 numaralı Piyano Konçertosu’nda piyano başına geçecek.

orkestra1_Chris__Christodoulou

 Haziran Pazartesi – Aya İrini Müzesi – 20:00

7 Haziran Salı – Aya İrini Müzesi – 20:00

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.