44. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ’NDE HAFTASONU KLASİKLERİ

0

 

Festival boyunca Cumartesi ya da Pazar günleri saat 11:00’de açık havada ücretsiz konserler düzenlenecek. 5 Haziran günü Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde Viyanalı yaylı çalgılar dörtlüsü Auner Quartet tarafından gerçekleştirilecek. Müziği doğallığı ve orijinalliği içinde aktarmanın ve yeni yorum olasılıklarının peşinde olan topluluk, Mozart’ın dörtlü biçiminin yaratıcısı olarak görülen Haydn’a ithaf ettiği 17 Numaralı Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nü yorumlayacak. Ayrıca, Schubert’in günümüze ulaşan nadir tiyatro müziklerinden, ruh halinin ve duyguların en güzel müzikal anlatımı olarak nitelendirilen 13 numaralı Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ‘Rosamunde’yi de seslendirecek. Konser, mekân kapasitesi nedeniyle rezervasyon@iksv.org adresinden alınacak rezervasyon onayıyla ücretsiz olarak takip edilebilecek.

11 Haziran’da Fenerbahçe Parkı’nda yapılacak Hafta Sonu Klasikleri’nin ikincisinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi bakır nefesli sanatçıları tarafından kurulan Brassolist, Ceren Gündoğdu’nun solistliğinde caz müziğinden türkülerimize uzanan geniş ve renkli bir repertuar sunacak.

19 Haziran günü Sakıp Sabancı Müzesi Bahçesi’nde gerçekleştirecek son konserde ise genç, yeni ve dinamik viyolonsel dörtlüsü 4Cellos, Villa-Lobos’tan Debussy’ye, viyolonselin derin ve yumuşak tınısını yansıtan birbirinden güzel parçalar seslendirecek. Max Bruch’un Kol Nidrei eserinde bol ödüllü genç viyolonselci Poyraz Baltacıgil de topluluğa katılırken, konserin bir de sürpriz konuğu olacak.

HAFTA SONU KLASİKLERİ

5 Haziran Pazar – Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi – 11:00

11 Haziran Cumartesi – Fenerbahçe Parkı – 11:00

19 Haziran Pazar – Sakıp Sabancı Müzesi Bahçesi – 11:00

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.