YILDIZLAR BULUŞMASI – I: ANTONIO MENESES – MARIA JOÃO PIRES

0

 

4 Haziran Cumartesi – Süreyya Operası – 20:00

Klasik müzik dünyasının efsanevi isimlerinden piyanist Maria João Pires, düzenli işbirliği yaptığı usta çellist Antonio Meneses Beethoven’in 4 numaralı Viyolonsel Sonatı ve Piyano Sonatı No.32’yi Brahms’ın 1 numaralı Viyolonsel Sonatı’nı ve Falla’nın Popüler İspanyol Süiti’ni seslendirecek. Piyanist Pires, 1948’de dört yaşındayken verdiği ilk konserinden bu yana müzikal yorumu ve sanatının kusursuz bütünlüğüyle dinleyicilerini büyülemeye devam ediyor.

Photo_5_Credit_Felix_Broede_Deutsche_Grammophon

Pires, Berlin Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Boston Senfoni gibi orkestraların, Schleswig-Holstein, Schubertiade, Edinburgh, BBC Proms gibi festivallerin aranan konuğu olmasının yanı sıra Augustin Dumay ve Antonio Meneses ile de oda müziği konserleri veriyor. Viyolonselci Meneses ise 1977’de Münih ARD Yarışması ve 1982’de Moskova’da Çaykovski Yarışması’nda kazandığı birinciliklerle müzik dünyasındaki yerini alan, eleştirmenlerce en büyük virtüözler arasında sayılan ve dünyanın önde gelen orkestraları ve şefleriyle konserler veren bir virtüöz.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.