Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_7.php on line 20

Son yıllarda dünya müzik çevrelerinde büyük ilgi gören Galli besteci Karl Jenkins’in başyapıtlarından ‘Stabat Mater’ 10 Şubat çarşamba akşamı saat 20:00’de  Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Yerleşkesi’nde seslendirilecek. Bahçeşehir Üniversitesi Oda Orkestrası ve kısa bir süre önce eserin Türkiye prömiyerini gerçekleştirmiş olan İstanbul Avrupa Korosu’yla birlikte solistler eşlik edecek. Konser ücretsiz…

Karl Jenkins’in 2008 yılında bestelediği ‘Stabat Mater’, geleneksel klasik batı müziğini darbuka, ney gibi doğu çalgılarını biraraya getiriyor, Aramice, Arapça, Yunanca, Latince ve İngilizce gibi farklı dilleri içinde barındırıyor. Eserin en ilgi çeken bölümlerinden ‘Are you lost out in darkness’ dünyanın en eski yazılı hikayesi Gılgamış Destanı’ndan metinleri içerirken, ‘Now my life is only  weeping’ bölümünün sözleri Mevlana Celaleddin Rumi’ye ait. Yaşayan besteciler arasında eserleri en çok icra edilen Karl Jenkins’in 1995 yılında hazırladığı ‘The Adiemus: Songs of Sanctuary’ albümü, klasik müzik albüm listelerinde uzun süre üst sıralarda yer aldı.

Orkestrayı Cem’i Can Deliorman’ın, Koroyu Burak Onur Erdem’in yöneteceği konserin solistleri Aylin Ateş (mezzosoprano), Canan Özgür (etnik solist), Ahmet Cemal Öksüz (ney).

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.