Cazın duayen saksafon icracılarından Charles Lloyd uzun soluklu partnerlerinden piyanist Jason Moran ile İş Sanat’ta çok özel bir duo konsere imza atıyor. Yarım asırdan uzun kariyeriyle adını caz tarihine altın harflerle yazdıran 77 yaşındaki efsane, Carlos Santana’nın ifadesiyle “gerçek bir uluslararası değer”.

Caz müziğinin en ilham verici piyanistleri arasına şimdiden giren Moran ile 2007 yılında New Quartet ile yollarını birleştiren sanatçının grupla birlikte kaydettikleri canlı albümleri Rabo de Nube 2008 Jazz Times Okuyucu ve Eleştirmen Oylaması’nda 1. seçilirken aynı zamanda bir “Charles Lloyd klasiği” olarak değerlendirilmişti. Nefes kesen bir çekicilikte çalma kabiliyetine sahip Moran’un dinamik, patlayan doğaçlamaları ile bastığı her notaya yaşam tecrübesini yansıtan Lloyd’un benzersiz yorumuna tanık olacağımız bu konseri kesinlikle kaçırmak istemeyeceksiniz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.