İSPANYOL MÜZİĞİNİN AYKIRI SESİ BEBE 18 ARALIK’TA İSTANBUL’DA

0

Altı yıldır dünyanın farklı ülkelerinden 30’u aşkın sanatçı ve grubu ağırlayan Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri’nin bu ayki konuğu İspanyol müziğinin aykırı sesi olarak tanınan Bebe. Kendi coğrafyalarına ait müzikleri dünyaya sevdiren müzisyenleri Türkiye’deki hayranlarıyla buluşturmayı amaçlayan konser dizisinde gelenekseli modernle, yereli küreselle harmanlayan sanatçılar yer alıyor. Konserleri bugüne kadar 50 binin üzerinde müziksever izledi.  Akustik flamenko müziğinin usta yorumcusu Bebe, 18 Aralık Cuma akşamı İstanbul Kongre Merkezi’ndeki konserinde son albümündeki şarkılarının yanı sıra eski eserlerini de seslendirecek.

 

Nieves Rebolledo Vila ya da sahne adıyla Bebe, 1978 yılında İspanya’da doğdu. Suberina isimli bir folk müzik grubunun üyesi olan ailesi sayesinde müzikle erken yaşta tanıştı. İlk gitarını 11 yaşında eline aldı. Cabeza de Toro adlı barda sahneye çıktı. 18 yaşındayken tiyatro eğitimi almak için Madrid’e gitti. 2001’de Extremadura’da yapılan bir müzik yarışmasında ödül aldı. Asıl büyük çıkışını ise 2004 yılında çıkardığı ‘Pafuera Telarañas(Örümcek Ağları)’ albümüyle yakaladı. Bu albümüyle, beş dalda aday olduğu 2005 Latin Grammy Ödülleri’nde ‘En İyi Yeni Sanatçı’ ödülünü alarak uluslararası alanda üne kavuştu. Dört yıllık bir sessizliğin ardından hayatından izler taşıyan ‘Cambio de piel’ albümüyle müzik listelerine hızlı bir dönüş yaptı. Bebe’nin şarkılarında her zaman melankolinin izlerini bulmak mümkün.  Keder, hüzün, acı, yalnızlık; şarkılarının vazgeçilmez öğeleri olarak dikkat çekiyor. Bebe, şarkılarındaki bu duygu yoğunluğunu, “Melankolik olduğunuzda daha fazla düşünürsünüz, kendi içinize daha fazla dönersiniz ve daha fazla yazarsınız” diye özetliyor.

bebe

Bebe,’Tu silencio‘da aşkı, sessizliği anlatıp, hayatın karmaşıklığına dem vururken; ‘Pa mi Casa’nın kıvrak melodisiyle müzikseverleri başka dünyalara taşıyor… Bebe’nin şarkılarındaki sevinç ve coşku ‘Todo lo que deseaba’ gibi şarkılarda ortaya çıkıyor. Ünlü sanatçının ruh halindeki gelgitler; sansürlenmemiş, her zaman kendi gibi olduğu şarkılarla müzikseverlere yansıyor. Müzik otoriteleri, “Bebe’nin şarkılarını şarkı sözlerini elinize alarak dinleyin” tavsiyesinde bulunuyor. “Çünkü onun evrenine girebilmenin en kestirme yolu bu… Ne kadar çok dinlenilirse, o kadar çok derine dalan, tutkulu insanlar için yapılmış şarkılar.”

Bebe’nin konser biletleri, Biletix  gişelerinde ve www.biletix.com adresinden edinilebilecek.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.