HAFTA SONU KONSERLERİ ATATÜRK İÇİN

0
SABİT DOĞAN
SABİT DOĞAN

Bu hafta sonu İstanbul ve Ankara’da klasik müzik konserleri Atatürk’e adandı. Ankara’da Bilkent Senfoni Orkestrası’nın 7 Kasım Cumartesi Bilkent Konser Salonu’nda saat 20:00’de başlayacak konserin solisti yaşayan en büyük virtüözlerden biri kabul edilen Macar piyanist Dezsö Ranki. Sanatçı konserin birinci bölümünde Mozart’ın ‘No.14, Mi bemol majör, KV.449’ ve ‘No.23, La majör, KV.488’ Piyano Konçertolarını yorumlayacak.

İkinci bölümde Bilkent Senfoni Orkestrası Brahms’ın ‘Op.68, Do minör 1. Senfoni’sini seslendirecek. Konseri Avustralyalı şef Matthew Coorey yönetiyor.

Efsanevi piyanist Sviatoslav Richter’in en sevdiği piyanistlerden olan Dezsö Ranki, Franz Liszt Akademisi’ni bitirdi henüz öğrenciyken Zwickau Uluslararası Robert Schumann Piyano Yarışması’nda birinci oldu. O günden bu yana parlak kariyerini dünyanın pek çok ülkesinde sürdürüyor. Çok sayıda ödüle değer görüldü. Liszt Ödülü (1973), Macaristan’ın en önemli ödüllerinden Kossuth (1978 ve 2008), Bartok-Pastory (1988) ve  Prima Primissima (2005) bunlardan bazıları. Sanatçı, ayrıca 1984’te Macaristan Liyakat Nişanı’yla onurlandırıldı.

630x20.fitwithoffset

Konserin biletleri; www.biletiva.com adresinden temin edilebilecek. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane’den ücretsiz servis var.

Gişe tel: 290 1775

www.bso.bilkent.edu.tr

İstanbul’da ise Fazıl Say, 9 ve 10 Kasım tarihlerinde 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları’nda konuk olacak. Avrupa Kültür Elçisi ve çağımızın en önemli sanatçılarından biri olarak kabul edilen Fazıl Say, son olarak Fransa Laiklik ve Cumhuriyet Komitesi tarafından 2015 Uluslararası Laiklik Ödülü’ne değer bulunmuştu. Say iki ayrı programda Mozart, Haydn, Chopin, Debussy’nin yanı sıra kendi bestelerini de seslendirecek.

Konserler ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda saat 20:30’da başlayacak.

Etkinlik biletlerine ENKA Kültür Sanat Gişeleri, Biletix.com, Biletix satış gişeleri ve Çağrı Merkezi’nden ulaşılabilecek.

www.dirensanat.com

SABİT DOĞAN

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.