Ermenistan’dan ilk oyun: Edith Piaf

0

Yerevan Devlet Gençlik Tiyatrosu, doğumunun 100. yılında Edith Piaf’ın Marcel Cerdan’a aşkını ve özlemini konu alan ‘Edith Piaf-Marcel’ adlı oyununu İstanbul’a getiriyor. Tiyatro Boyalı Kuş’un davetiyle İstanbul’a gelecek olan Yerevan Devlet Gençlik Tiyatrosu, ‘Edith Piaf-Marcel’i 15 ve 16 Ekim günleri saat 20:30’da Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde sahneleyecek.

 

Türkiye’de sahnelenecek ilk Ermenistan yapımı oyun olan , Mariam Ghazanchyan’ın tek kişilik müzikli performansı ‘Edith Piaf-Marcel’in yönetmeni Hagob Ghazanchyan, Piaf’ı canlandıran ise ödüllü genç oyuncu Mariam Ghazanchyan.

1915 yılında doğan Edith Piaf (Kaldırım Serçesi) çok küçük yaşta Paris sokaklarında şarkı söylemeye başlar. Champs-Élysées’de gece kulubü işleten Louis Leplée’nin Edith’i keşfetmesinin ardından Paris’in müzik hayatına adım atar. 1933’ten 1963’te ölene kadar yüzü aşkın şarkısıyla tüm dünyanın en sevilen ve aranılan şarkıcısı olur.

edit pıaf

Müzikli oyun ‘Edith Piaf-Marcel’, Edith Piaf’ın en büyük aşkı Dünya Boks Şampiyonu Marcel Cerdan’ın ölümünden sonra yaşadıklarını konu alıyor. Edith Piaf, 1949 yılında bir uçak kazasında hayatını kaybeden Marcel Cerdan’la iletişime geçmek için tinsel ve hayali bir dünya kurmuştur. Bu tinsel ve hayali dünyada Marcel’e, birer duaya dönüşen şarkılarıyla ulaşmaktadır.

15 Ekim Perşembe Saat 20.30

16 Ekim Cuma Saat 20.30

Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi

Halaskargazi cad. No: 168 Şişli/İstanbul

Biletler: MyBilet.

Tel: 0212 245 21 09 / 0542 477 27 53

Eposta: tiyatroboyalikus@gmail.com

sabit doğan

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.