Merve Engin bu mevsim Tatavla Sahne’de

0

TiyatroNeki adıyla oyunlarını sahneleyen Merve Engin 14 Ekim’en itibaren üç oyunla  Cihangir Tatavla Sahne’de seyirciyle buluşacak. Geçen mevsimin oyunlarından ‘Kaplumbağalar Şişmanlamaz Çünkü Kabukları Vardır’ için Engin “İzleyeceğiniz hikâye tamamen gerçektir ve bir arkadaşın başına gelmiştir. Gerçekler acıdır, gülmemeniz rica olunur. Erkeğin bakış açısı, durduğumuz yerden erkeğe bakış açımız… Zinhar sadece kadınlar için yazılmış bir oyun değil! Herkesi ilgilendiriyor.” diyor.

 

14 Ekim Çarşamba, saat 20:30

Merve Engin, gördüğü ilgi üzerine ‘Gabrielliana’ stilinde anlatacağı ‘Kıyıya Oturmanın Böylesi’ni de bu mevsim sahneye taşıyor. Lelio ve Flaminia birbirlerine âşıktırlar. Lelio’nun çıkması gereken yolculuğunda gemisi kıyıya oturacak, orda Peri Zampilla ve onun uşağı korkutucu Satir Puzzone ile tanışacak. Kendisinden haber alamayan Flaminia ise sevgilisini bulmak için yollara düşecektir.

21 Ekim Çarşamba, saat 20:30

Merve Engin’in yeni oyunu ‘Madde 9’. Anayasa’nun 9’uncu maddesi’nden (Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.) yola çıkarak yazılan oyun için Engin;

“Sürprizi olmayan bir hikâye.. Mahkemede bir kadın: Nermin. Olanları anlatıyor. Biz Nermin dedik kadına ama siz ilk aklınıza geleni seçebilirsiniz. Ülkede işler değişene kadar, kadın her daim suçlu! Bir kere de, unutmayalım diye yapılmış, sıradan bir Türkiye hikâyesi. Belki bir şeyler değişir diye. Tüm kara mizahı ile.” diyor.

İlk oyun 27 Ekim Salı, saat  20:30

www.merveengin.com

Merve Engin: 0539 450 30 00

Rezervasyon: 0 212 233 52 30 – 0538 371 87 92

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.