TANGOSEVERLER TİM’DE BULUŞUYOR

0

Dünyanın en popüler dansı tango ile İstanbul’un nostaljik öğelerini birleştiren bir tango organizasyonu olan İstanbul-Express Tango Festivali bu yıl meme kanseri farkındalık ayı olan Ekim ayının başında gerçekleştiriliyor. Festivalin açılışı bu yıl ilk defa Türkiye’de konser verecek olan ‘La Juan D’Arienzo’ Tango orkestrasının konseri ile yapılacak. Adını ‘El Rey del Compás’ (King of the Beat-Ritmin Kralı) olarak bilinen büyük Arjantin tango müzisyeni Juan D´Arienzo’dan alan orkestranın konseri 30 Eylül akşamı saat 20:30’da Tim Show Center’da .Konsere Türkiye’nin önde gelen tango okullarının dans gösterileri eşlik edecek.

2012 yılında kurulan ve Arjantin milongalarında çalınan yüzlerce eserin bestecisi ve aranjörü olan Juan d’Arienzo’nun tüm eserlerini yeniden yorumlayan ‘La Juan D´Arienzo’ Tango Orkestrası. dört bandoneon, dört keman, bir piyano ve bir kontrbastan oluşuyor. Ritmik ve enerjik bu genç grup çok kısa bir süre içinde efsanevi Juan D’Arienzo’nun muhteşem repertuarını yeniden yorumlayarak yalnızca Buenos Aires’te değil tüm dünyada adını duyurarak büyük milongalarda kendine yer edindi.
1 ile 4 Ekim arasında gerçekleştirilecek olan İstanbul-Express Tango Festivali’nin etkinlikleri arasında dünyaca ünlü tango ustalarının katılacağı özel ve grup dersler, workshoplar, milongalar (tango geceleri) ve tango gösterileri bulunuyor. Bu etkinliklere Arjantinli dünyaca ünlü 4 dansçı, uluslararası üne sahip 10 tango DJ’i ve 16 yerli tango sanatçısı katılıyor.
La Juan D´Arienzo’ Tango Orkestrası:
Facundo Lazzari (şef), Pablo Valle (piyano), Emilio Longo (kontrbas), Facundo Lazzari, Ricardo Badaracco, Nicolas Tognola, Adolfo Trepiana (bandoneonlar), Sebastian Frassón, Pablo Ginzburg, Octavio Bianchi y Emilio Pagano (kemanlar)
Dansçılar:
Ali Alper Özdemir & Türkan Bulut (Tango Noa – Istanbul/Tango Evita – Bursa)
Alper Ergökmen & Selen Sürek (Tangoloji – Ankara)
Aydın Kocamusaoğlu & Pelin Koyun (Tangoist – İstanbul)
Erdal Atik & Nora Şigaher (Contact Tango – İstanbul)
Eşref Tekinalp & Vanessa Gauch Arabacıoğlu (istanbul TANGO – İstanbul)
Hakan Gürel & Ceyda Gürel (A Tango Zone – İzmir)
Hayati Tekin & Burcu İris Tekin (La Cumparsita – İstanbul)
Sercan Yiğit & Zeynep Aktar (Tangolic – İstanbul)
 
Ayrıntılı bilgi ve biletler:
http://www.biletix.com/etkinlik/STLAJ/TURKIYE/tr

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.