AKROBASİ – DANS – MUTFAK AYNI SAHNEDE

0

Akrobasi ve dansın mutfağa taşındığı ilginç gösteri ‘Mutfak ve İtiraflar’ 23 ile 27 Aralık 2015 tarihleri arasında toplam altı gösteriyle Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak. Les 7 Doigts de la Main (Yedi Parmak) Topluluğu bu gösterisinde her şeyi ile kullanıma hazır büyük bir mutfak dekoru içinde dokunma, tat ve koku gibi duyuları ele alarak çocukluk anıları, ikili ilişkiler ve aile geleneklerini kendi sanatsal yorumlarıyla harmanlayarak seyirciye 90 dakika süresince enerjik ve zengin bir ziyafet sunuyor. Akrobatik koreografileriyle dikkatleri üzerine çeken Les 7 Doigts de la Main (Yedi Parmak) topluluğunun 9 akrobat/dansçısı yürekleri hoplatan akrobasi hareketleriyle, kendi besteledikleri müziklerle, hayallerini, deneyimlerini, kökenlerini ve hayat hikâyelerini izleyicilere aktarıyor.


Gösterinin koreografisi, topluluğun sanat yönetmenleri ve aynı zamanda kurucuları olan Shana Carroll ve Sébastian Soldevila’ya ait. Shana ve Sébastian aynı zamanda 2008 yılında Cirque du Soleil’in Quebec 400. yıl gösterisinin koreografisini de hazırlamış ve sahneledikleri koreografi övgüler almıştı. 2002 yılında kurulan ve Le Monde tarafından dünyanın en ünlü sirk topluluklarından biri olarak gösterilen Kanadalı topluluğun temel kuruluş amacı sirk sanatını geniş kitlelerle buluşturmak. 2006 yılından bu yana pek çok ödül alarak adından söz ettiren topluluk, 12 yılda 11 farklı gösterisini, 40 ülke ve 350 şehirde seyirciyle buluşturdu.
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın desteği ile gerçekleştirilecek gösterinin biletleri 3 Ekim Cumartesi günü itibariyle, Biletix satış kanallarından her gün ve hizmet bedeli olmadan ana gişe İKSV’den Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında temin edilebilecek. Lale Kart sahipleri için indirimli ön satış dönemi ise 30 Eylül Çarşamba (Siyah-Beyaz Lale üyeleri), 1 Ekim Perşembe ve 2 Ekim Cuma (Kırmızı – Sarı Lale üyeleri). Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle alabilecekler.

Sabit Doğan

www.dirensanat.com

yüksek çözünürlüklü görseller için: www.iksvphoto.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.