TİYATRO KEYFİ DÖRT OYUNLA SEYİRCİ KARŞISINDA

0

2013 yılında kurulan Tiyatro Keyfi 18 Eylül’de Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de perdelerini açıyor. Kemal Başar’ın sanat yönetmeni olduğu topluluğun ilk oyunu ‘Rain Man’ seyirciden büyük ilgi görmüştü. Tiyatro Keyfi bu mevsim oyunlarını Dolmabahçe’deki Süzer Plaza’da bulunan Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de sahneleyecek.

 

Topluluğun ilk dönem repertuarında ikisi yeni dört oyun yer alıyor,

Seyirciden gördüğü ilgi üzerine açılış oyunu olarak sunulan ‘Shakespeare’in Bütün Eserleri – Hafif Kısaltılmış’   Shakespeare’in bütün eserlerini bir arada sergilemeye çalışan üç kafadarın başına gelen birbirinden komik olayları sahneye taşıyor.  Adam Long, Daniel Singer ve Jess Winfield tarafından yazılan oyunu uyarlayıp yöneten Kemal Başar. İngiltere’de West End’de 10 sezon kapalı gişe sergilenmiş oyun için Başar; “Wikipedia bilgileri bile olmayan üç şuursuz oyuncu Shakespeare oynamaya kalkıyorlar. Hiçbir bilgileri yoktur ama bilet satmışlardır. Cehaletin verdiği cüretle Shakespeare’in soneleri de dahil bütün eserleri 1.5 saatte oynayacaklarını söylerler. Onlara göre Shakespeare hiçbir şeydir. Tiyatro da hiçbir şeydir. Bu aynı zamanda akşamdan sabaha ünlü olan Türkiye’nin durumunu anlatan bir şey.” diyor. Leyla Özgüler Kalender’in dilimize aktardığı oyunun koreografisi Alpaslan Karaduman’a, kostüm tasarımı Berna Yavuz’a ait. Oyunun üç kafadarı: Kemal Erdurak, Kerem Muslugil, Mesut Yılmaz.

  
Öykü ve romanlarının yanı sıra ‘Behzat Ç’ senaryosuyla tanıdığımız Emrah Serbes’in sarsıcı öykülerinden derlenen ‘Öykülerden Oyunlar’ geçen sezondan devam eden ikinci oyun. Kemal Başar babası Savaş Başar’ın 1979 yılında değişik öykücülerden seçmelerle yaptığı tek kişilik oyunundan ilham alarak hazırladığı oyunu Savaş Başar’ın anısına ithaf ediyor. ‘Öykülerden Oyunlar’ın sinema teknolojisinin olanaklarından da faydalarak yapılan rejisi Tayfun Dinçer’e ait.

  
 Işık tasarımı Yüksel Aymaz’ın, müziklerin bestecisi Orhan Enes Kuzu. Sahnede Hakkı Ergök ve Kemal Başar rol alıyor.Topluluğun yeni eseri ‘Cahide Sonku Müzikali’ 1 Ekim’de sahnede… Gökhan Erarslan’ın yazdığı müzikalin dramaturgu ve yönetmeni Kemal Başar. Müzik Orhan Enes Kuzu’ya, ışık tasarımı ve çevre düzeni Yüksel Aymaz’a, kostüm tasarımı Canan Göknil’e ait. Cahide Sonku’yu sahnede Nilüfer Açıkalın canlandırıyor. Erhan Yazıcıoğlu, Hakkı Ergök ve Neslihan Yeldan da sesleriyle katkıda bulunuyorlar.

  
Diğer oyun ise daha önce Romanya’nın Targovişte kentinde sahneledikleri yetişkinler için kukla ‘Romeo Juliet’. Oyun, Türkiye’de ülkenin bu formattaki ilk Shakespeare eseri. Mc Ranin’in yönettiği oyunun kukla tasarımı Valentin Codoiu’ya, müzikleri Can Atilla’ya ait. Oyuncular Cansu Ersoy, Dilhan Aras, Gülru Sinem Akkaya. Oyun Kasım ayında seyirciyle buluşacak.

TİYATRO KEYFİ’NİN İLKELERİ

*) Metin ya da yönetmen yerli de yabancı da olsa Tiyatro Keyfi’nin eserlerinde minimalist, geleneksel tiyatromuzdan yola çıkan, ancak çağdaş sahnelemeler yapılır.

*) Sezonun repertuarı bir yıl öncesinden bellidir. Repertuarımızdaki çağdaş eserler ülkede ilk kez sergilenecek ya da dünya prömiyeri yapacak olan metinlerden seçilir; klasik metinlerin ise ülkede az rastlanan bir stille sahnelenmesine dikkat edilir.

*) Tiyatro bedava ya da ucuz yapılan bir sanat olmadığından davetli sayısı çok sınırlı tutulur. Eserlerimiz özel davetliler, çalışanlarımız ve aileleri dışında tiyatrocular, jüri üyeleri, eleştirmenler dahil herkese ücretlidir. Ancak boş kalan yerler öğrenci ve gençlere ücretsiz verilir.

*) Tiyatro Keyfi tiyatronun evrensel kurallarına uymaya özen gösterir.

*) Uluslararası ilişkilere önem verilir. Tiyatro Keyfi bir Avrupa tiyatrosu olmak için çalışır.

  
 

EYLÜL VE EKİM AYLARI PROGRAMI

Shakespeare’in Bütün Eserleri – Hafif Kısaltılmış

18 – 29 Eylül

8 – 15 – 22 – 29 Ekim

Öykülerden Oyunlar

22 Eylül

20 Ekim

Cahide Sonku Müzikali

1 – 2 – 9 – 13 – 30 Ekim

Oyunlar saat 230:30’da başlıyor

Biletler: Tam: 45 TL, Öğrenci 30 TL

Rezervasyon ve toplu satış:

satis@tiyatrokeyfi.com.tr 

0538 272 23 79

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.