TİYATRO AK’LA KARA BEŞ OYUNLA PERDE AÇIYOR

0
SABİT DOĞAN

2011 yılından beri Kadıköy, Bahariye’deki kendi sahnesinde  14 oyun sahneleyen Tiyatro Ak’la Kara yeni sezonda beş oyunla perdelerini açıyor. Kerem Kobanbay ve Savaş Özdural’ın kurduğu Tiyatro Ak’la Kara’nın, 2015-2016 sezonun ilk aylarında üçü yeni; ‘Üç Nokta’, ‘Karar Kimin?’, ‘Sisli Düşler Diyarı’ ikisi de geçen sezonun ilgi gören oyunları; ‘Cyrano De Bergerac’ ve ‘Kelebekler Özgürdür’ü seyirciye sunacak.  Ekim ve Kasım programında ‘Üç Nokta’, Karar Kimin’ ve ‘Kelebekler Özgürdür’ var.

 

ÜÇ NOKTA

Kerem Kobanbay’ın yazdığı komediyi Murat San yönetiyor… Bitirim taksi şoförü Faruk, hayalperest oyun yazarı Tarık ve telaşlı bir yapıya sahip olan Sadık adındaki üçüzler aynı evde yaşamaktadır. Faruk, eve Hale adında bir masöz çağırmıştır. Tarık yayınevinden gelecek olan Jale’yi beklemektedir. Sadık ise bir cinayete tanık olmuştur ve ölen adamın karısı Lale, ifade vermesi için onun peşine düşmüştür. O gün temizlik günüdür ve temizlikçi Fatma, kişileri ve olayları iyice birbirine karıştırır. Ona âşık olan apartman görevlisi Siyami, Fatma’nın kafasını daha da karıştırır. Cinayeti işleyen Tayyar ve onun peşinde olan Komiser Bülent de eve gelince akıllara zarar bir koşturmaca başlar.

PROVADAN
PROVADAN

Yönetmen Yardımcısı: Can Esendal. Işık: Sepil Coşkun Altuncu. Dekor: Murathan Yılmaz. Oyuncular: Kerem Kobanbay, Bedia Ener. Levent Ünsal, Buket Dereoğlu, Vural Buldu, Devrim Atmaca, Nazlı Kar, Ahmet Taşdemir, Can Esendal.

2 – 9 – 16  – 30  Ekim Cuma, 20:30

3 – 10 – 24 – 31 Ekim Cumartesi, 20:30

25 Ekim Pazar, 17:00

6 – 20 Kasım Cuma, 20:30

7  Kasım Cumartesi , 20:30

19 Kasım Perşembe , 20:30

25 Kasım Çarşamba , 20:30

 

KARAR KİMİN ?

Brian Clarke’ın yazıp Atilla Şendil’in yönettiği oyunun sonunu seyirciler belirleyecek… Heykeltraş Ken Harrison’ın trafik kazası sonucu, boynundan aşağısı felç olmuştur. İyileşme ümidi kalmadığı için taburcu olmak ister ancak hastanenin başhekimi Dr. Emerson ise hastane dışında Ken’in yaşayamayacağını belirterek bunu kabul etmez. Ken hastaneye dava açar. Mahkemede yargıç, her iki tarafı da dinledikten sonra, kararı jüri koltuğunda olan seyirciye bırakır. Jürinin vereceği karara göre oyunun sonu ya Ken Harrison’ın kendi isteğiyle hastaneden çıkmasıyla, ya da Dr. Emerson’ın onu zorla hastanede tutarak yaşamaya zorlamasıyla bitecektir.

karar kimin-2

 

Yönetmen Yardımcıları: Ozan Dağara-Adem Türker. Işık: Yüksel Aymaz. Oyuncular: Savaş Özdural, Hakan Altuntaş, Pelin Turancı, Fatih Gülnar, Ilgın Angın, Arzu Akın, Adem Türker, Mehmet Güler, Tanju Yıldırım, Buket İrtem, Gülnur Badakal.

13 Kasım Cuma, 20:30

14 – 21 – 28 Kasım Cumartesi, 20:30

15 – 22 – 29 Kasım Pazar, 17:00

 

KELEBEKLER ÖZGÜRDÜR

Geçen mevsimin sonlarında sahneye çıkan ‘Kelebekler Özgürdür’ de gördüğü ilgi üzerine yine sahnede… Doğuştan görme engelli olan Don Baker, 35 yaşında ilk kez kendi başına yaşamaya başladığı küçük dairesinin karşısına Jill adında bir oyuncu taşınır. Don ve Jill kısa bir süre sonra yakınlaşırlar. Jill dünyada hiç kimsenin görmek istemeyenler kadar kör olmadığını Don’dan öğrenir. Ve şimdiye kadar hiç görmediği bir dünyayı görür. Fakat bir süre sonra Don’ın annesi gelir ve onu kendi evine götürmek konusunda ısrar eder. Don bu ısrara karşı koyunca Bayan Baker, Jill’den kendisine yardımcı olmasını ister. Jill, Don ‘ın eve dönmesi için elinden geleni yapar. Fakat Bayan Baker oğlunu artık kendi ayaklarının üzerinde durması gerektiğini anlar. Don 35 yıl sonra, karanlık bir dünyada bile olsa yaşamaya başlamıştır.

kelebekler02

 

Yazan: Leonard Gershe. Yönetmen: Murat Sarı. Yönetmen Yardımcıları: Oğulcan Kayacan-Şendal Yıldız. Işık: Serpil Coşkun Altuncu. Dekor-Kostüm Tasarım: Akın Tezer Tunalı. Oyuncular: Kerem Kobanbay, Buket Dereoğlu, Bedia Ener, Hakan Çeliker.

17 Ekim Cumartesi, 20:30

18 Ekim Pazar, 17:00

23 Ekim Cuma 20:00 Sefaköy Kültür Merkezi

26 Kasım Perşembe, 20:30

27 Kasım Cuma, 20:30

 

SİSLİ DÜŞLER DİYARI

Kobi Brown’ın yazdığı Harlem’in suç dünyasından bir kesiti sunan oyununu Kerem Kobanbay’ın dinamik rejisiyle izleyeceğiz… Gelecek aylarda sahneye çıkacak oyunda zenci mahallesinde babasız büyüyen ve onun gibi mahallenin diğer birçok çocuğu gibi erken yaşta kendini uyuşturucu dünyasının içinde bulan Carl’ın trajik yaşamı anlatılıyor. Her geçen gün uyuşturucu kullanımının arttığı ve yaş sınırının düştüğü ülkemiz açısından ‘Sisli Düşler Bulvarı’ önemli bir seçim… Carl’ı ve fiziksel özürlü kardeşi Mike’ı büyütmek için canını dişine takan annesi Carol’ın çabaları sonuçsuz kalır ve kontrolünü kaybeden Carl, iyi niyetli üvey baba adayı Jonathan ile de zıtlaşır, uyuşturucu taciri Bandita’nın kölesi haline gelir ve önce tek tek sevdiklerini kaybeder, ardından da kaçınılmaz sona doğru sürüklenir…

Oyuncular: Hakan Çeliker, Elif Erdal, Hakan Altuntaş, Can Esendal, Adem Türker, Gizem Yönel, Arda Meriçliler

 

CYRANO DE BERGERAC

Geçen mevsimin ilgi gören Edmond Rostand’ın hiç eskimeyen romantik kahramanlık hikâyesi de ‘Ak’la Kara’nın gelecek aylardaki programında yer alıyor.

Yönetmen: Atilla Şendil. Yönetmen Yardımcıları: Müjde Başkale – Şendal Yıldız. Işık: Yüksel Aymaz. Uygulama: Serpil Coşkun Altuncu. Oyuncular: Savaş Özdural, Işık Yönt, Ayhan Aktaş, Cem Kurtoğlu, Levent Ünsal, Mustafa Dinç, Pelin Turancı, Taylan Atlıhan, Ilgın Angın, Tanju Yıldırım, Müjde Başkale, Arda Meriçliler, Adem Türker, Can Esendal.

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

 

İLETİŞİM

Adres: Bahariye Cad. Akyıldız Pasajı, No: 92 Bahariye – Kadıköy

Telefon: 0216 541 43 59

Mail: tiyatro@tiyatroaklakara.com

http://www.tiyatroaklakara.com/

Facebook/Twitter: Tiyatro Ak’la Kara

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.