BARIŞIN SESİ KADINLARLA DUYURULUYOR: LYSİSTRATA DÜŞLERİ

0

Tiyatro Tatavla Barışın Sesini  Kadınlarla Duyuruyor: Lysistrata Düşleri

Tiyatro Tatavla, 2015-2016 tiyatro sezonuna yeni oyunu Aristophenes’in ‘’Lysistrata’’sıyla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ezber bozan bir yorumun hakim olduğu ‘’Lysistrata Düşleri’’ni hiç böyle izlemediniz!!! Oyun, 10 Ekim 2015 Cumartesi 20:30’da Tatavla Sahne’de

Tiyatro tarihinin ilk savaş karşıtı oyunu olarak bilinen Aristophanes’in yaklaşık 2400 yıl önce kaleme aldığı ve güncelliğini yitirmeyen bir metin olan ‘’Lysistrata – Kadınların Savaşı’’ Tatavla SAHNE’de ‘’Lysistrata Düşleri’’ olarak perde açacak. Oyunda savaşın olmadığı bir dünya ütopyası yaratılıyor; Tiyatro Tatavla oyuncuları ise bu ütopyayı kendi yorumlarıyla bambaşka bir forma sokuyor ve türler arasında da ‘’savaş değil barış’’ diyorlar. Ama dikkat çekici, ama farklı, ama düşündürücü ve de eğlendirici…
10 Ekim 2015’te prömiyeri gerçekleşecek oyun, herkesi şaşırtmayı hedefliyor.
Yönetmenliğini Ömer Akgüllü’nün yaptığı, Tiyatro Tatavla oyuncularının rol aldığı ‘’Lysistrata Düşleri’’, ‘’İnsan neden savaşır?’ sorusunu sahneye taşıyor.
Tiyatro Tatavla oyuncularının yorumuyla izleyeceğiniz ‘’Lysistrata Düşleri’, her alanda karşımıza çıkan savaş olgusunun yarattığı tahribatları tüm çıplaklığı ile sunarken, bunu kadın gözüyle izleyicilere sergiliyor.
Bu çarpıcı oyunun prömiyeri 10 Ekim 2015 Cumartesi günü 20:30’da Tatavla SAHNE’de sahnelenecek. Oyunun biletleri, gişenin yanı sıra Biletix’ten temin edilebilir.

YÖNETMEN: Ömer Akgüllü
OYUNCULAR: Atahan İsmail Keskin,
Aynur Topluoğlu,
Başak Kalkan,
Eka Gelashvili,
Emir Birtan İgit,
Hafize Balkan,
Hande Eleman,
Sadettin Okumuş,
Senem Çil,
Şebnem Usanmaz,
Tuba Zehra Sağlam
Ulaş Akşit

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.