CHANTIERS D’EUROPE FESTİVALİ’NE TÜRKİYE’DEN ÜÇ TİYATRO KATILIYOR

0

Yeni sanatçıların keşfedilmesi amacıyla Fransa’nın önemli sanat kurumlarından biri olan Théâtre de la Ville tarafından düzenlenen Chantiers d’Europe Festivali’ne Türkiye’den üç topluluk katılıyor. Her yıl yeni bir ülkeyi programına katan festivaldeki toplulukları İKSV İstanbul Tiyatro Festivali destekliyor. 10 ile 28 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Chantiers d’Europe Festivali’ne ‘İstenmeyen’, ‘Aalst’ ve ‘Büyülü Ağaç’ katılıyor. İlk gösterimi 19. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan ve Ceren Ercan’ın yönettiği ‘İstenmeyen’ 27 Haziran’da, ilk gösterimini 2014 yılında Salon İKSV’de yapan Polonya-Türkiye ortak yapımı ‘Aalst’ 13 ve 14 Haziran’da, Cengiz Özek’in ‘Büyülü Ağaç’ı çocuk ve gençlik oyunları bölümünde 20 ve 21 Haziran’da sunulacak.

istenmeyen-3

 

2010 yılından bu yana Paris’te düzenlenen Chantiers d’Europe Festivali, her yıl konuk ettiği ülkelerden gelen yeni sanatçıların keşfedilmesini ve seyirciyle buluşmasını amaçlıyor. Paris’in birçok noktasına yayılan farklı mekânlarda gerçekleştirilen tiyatro, dans, konser gibi etkinliklerin yanı sıra performanslar, atölyeler, konferanslar ve okumaların yer aldığı festivalde bu yıl çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler de düzenleniyor. Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Polonya, Portekiz ve Yunanistan’dan toplulukların katılacağı Chantiers d’Europe’un 2015 programı, kültür ve sanatın rolü ile Avrupa’nın geçmişini anlamaya, tartışmaya, bugününü analiz etmeye ve geleceğini kurmaya yönelik konulara odaklanıyor.

Ayrıntılı bilgi için:

tiyatro.iksv.org

www.theatredelaville-paris.com

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.