TOBAV’IN SÜLEYMAN DEMİREL BİLDİRİSİ

0

 

TOBAV (Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı)  Süleyman Demirel’in vefatı üzerine bir bildiri yayınladı:

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i kaybettik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş ilkeleri doğrultusunda kültürel yaşamın gelişmesinde TOBAV olarak diyalog kurabildiğimiz bir Cumhurbaşkanıydı Sayın Süleyman Demirel. TOBAV ın çalışmalarına destek vermiş, TOBAV ın düzenlediği opera ve bale ödülleri törenlerinin özellikle Cumhurbaşkanlığı Köşkünde yapılmasını istemiş, ödüllere destek olmuştu. Tiyatro oyunlarımıza gelmiş, düzenlediğimiz uluslararası festivallerin açılışlarına katılarak uluslararası katılımcılara önemli mesajlar vermişti.

süleyman demirelÖzerk Sanat Konseyi kuruluş çalışmalarında, özellikle sanat alanının özerkliğini garanti altına alabilmek için kendisi ile yaptığımız görüşmelerde, Özerk Sanat Konseyi’nin T.C. Cumhurbaşkanlığının koruması altında olması konusunu benimsemiş ve hemen bu çalışmaları başlatabileceğini söylemişti.

 

Süleyman Demirel- Nazmiye DemirelTürkiye Cumhuriyeti’nin temelinin kültür olduğu düşüncesinden hareket ile; bir sivil toplum kuruluşu olarak, kendisi ile her seferinde sanat alanının özerk yapılanması, demokrasi kültürünün geliştirilmesi konusundaki çalışmalarımız nedeni ile görüşebilmiş, destek almıştık.

Renkli siyasi kişiliği yanında bu özelliğinin Türkiye siyasetçileri tarafından bilinmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Kendisini saygı ile anıyoruz.

Tamer Levent

Genel Başkan

TOBAV Yönetim Kurulu adına

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.