BİLKENT MÜZİK GÜNLERİ

0

Ankara Bilkent Müzik Günleri 20 Haziran’da Katica Illényi Jazz Ensemble konseriyle başlıyor. 2014 Kasım ayında Bilkent Senfoni ile verdiği konserde Ankaralı müzikseverleri kendisine hayran bırakan çok yönlü sanatçı  Katica Illényi bu kez kendi adını taşıyan caz topluluğuyla Bilkent Konser Salonu’nda. Konserlerinde klasik eserler, standart caz parçaları, dünyaca ünlü film müzikleri ve zamana yenilmeyen parçalara yer veren Katica Illényi kemanın yanı sıra temassız bir enstrüman olan teremin çalmakta,  şarkı söylemekte ve dans etmekte. Klasik müziğin ve cazın geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan Illényi’nin YouTube’daki videoları 15 milyon kez izlendi. Sanatçı 2012’de Macaristan Hükümeti tarafından müzik alanında verilen en büyük ödül olan Ferenc Liszt Ödülü ile onurlandırılmıştır.

Katica Illényi (keman), Csaba Illényi (keman), Kornél Fekete-Kovács (trompet), Ádám Gráf (trompet), Zoltán Bacsa (trompet), Balázs Cserta (saksafon), Kristóf Bacsó (saksafon), Lasdislav Csízy (bateri), Attila Korb (trombon), Steve Bundzik (piyano) ve Sándor Sárkány’dan (kontrbas) oluşan Katica Illényi Jazz Ensemble’a konserde Bilkent Senfoni Orkestrası Yaylı Grubu eşlik edecek.

ILLÉNYI KATICA
ILLÉNYI KATICA

Bilkent Müzik Günleri yaz aylarında Bilkent Odeon’da sürecek. Bilkent Senfoni OrkestrasıFazıl Say’ın ‘Nâzım Oratoryosu’nu 29 ve 30 Ağustos’ta Bilkent Odeon’da seslendirecek. Konserlerde BSO ve Fazıl Say işbirliğinde yeni kurulan Nâzım Hikmet Korosu da yer alacak. Fazıl Say,Genco Erkal, Serenad Bağcan, Arda Aktar ve Güvenç Dağüstün’ün solistliğinde gerçekleştirilecek konserleri Naci Özgüç yönetecek. Nâzım Hikmet Korosu İbrahim Yazıcı ve Lybomira Alexandrova yönetiminde çalışmalarına başladı.

Bilkent Odeon’da 19 Eylül’de Klasik, caz ve kökeninde yatan Çingene müziğini aynı derece ustalıkla ve benzersiz incelikle bir araya getiren Roby Lakatos’un kendi adını taşıyan topluluğuyla konseri var. Roby Lakatos Ensemble; Kalman Cseki Jr (piyano), Laszlo Balogh (gitar), Laszlo Boni (2. keman), Lazslo Csorosz Lisztes (kontrbas) ve Jeno Lisztes’den (cimbalom) oluşuyor. “Şeytanın kemancısı”, “Doğaçlama ustası” olarak da anılan Macar sanatçı “Pek çok insanın sözle ifade edemediği duyguyu, kemanın tellerinde yarattığı titreşimle anlatabilen bir virtüöz” olarak nitelendiriliyor.

Saat 20:30’da başlayacak olan konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane’den ücretsiz servis var.

Konser biletleri:

www.mybilet.com

Bilkent Konser Salonu gişesi Tel: 290 1775

www.bso.bilkent.edu.tr

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.