KARAGÜL’ÜN ‘FİKRİYE’Sİ CEZAEVİNDEKİ MAHKUMLARLA OYUN SAHNEYE KOYDU!

0

Ekranların en çok izlenen dizilerinden Karagül’e bu sezon dahil olarak, küs olduğu kardeşi ‘Kadriye’nin (Şerif Sezer) karşısına büyük sırlarıyla birlikte çıkan ‘Fikriye’ rolünde izlediğimiz tiyatro ve dizi sanatçısı Gonca Cilasun, tiyatro sanatçısı yönetmen arkadaşı Mihriban Çumralı ile birlikte Ümraniye T Tipi Kapalı Cezaevi’nde ‘Definname’ isimli 2 perdelik müzikli komedi oyunu sahneye koydular.

unnamed

Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda “Define Arayışı” sürüyor.

22 hükümlünün rol aldığı Sinan Bayraktar’ın yazdığı 2 perdelik müzikli komedi,  16 Ocak Cuma günü saat 14.00’dahükümlüler eşleri, çocukları, anne-babaları, kardeşleri, kısacası ailelerine özel bir gösterim yapacaktır.

 

Hayatında hiç tiyatroya gitmemiş, bir sanat eserinin yorumlanmasına katkıda bulunmamış insanların olağanüstü çabası ve emeği gözler önüne serildiği ‘Definname’nin bu özel gösteriminde aileleri onları ilk kez sahnede izleyecek ve bambaşka kişiler olarak görecekler. Kendilerine verilen fırsatla harikalar yaratan, özgürlükleri kısıtlı olan bu insanların iç dünyalarının zenginleşmesine siz de tanık olun. Dünyadaki pek çok cezaevine örnek olacak çalışmalar yapılmasına bir örnek olan İstanbul Ümraniye’deki bu özel gösterim, hayatında hiç tiyatroya gitmemiş, bir sanat eserinin yorumlanmasına katkıda bulunmamış insanların olağaüstü çabası ve emeğinin gözler önüne seriyor..

 

Cezaevinin üçüncü projesi olan oyun, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün özel izniyle, Cezaevi Müdürü Mehmet Çıtak,Halkla İlişkiler ve Basın Sorumlusu Yusuf Bağcı, Kurum Öğretmeni ve Proje Sorumlusu Ömer Gökduman ve cezaevi çalışanlarının katkısı ile Mihriban Çumralı ve Gonca Cilasun tarafından sahneye koyuldu.

unnamed

 

16 Ocak Cuma günü saat. 14.00’deki bu ‘Özel buluşma’ya siz değerli basın mensupları da davetlidir.  Karagül dizisinin oyuncusu ve oyunu sahneye koyan isimlerden Gonca Cilasun’ da katılım sağlayacaktır.  

 

Oyunun konusu: Trakya Bölgesi’nde, Çorlu’daki Mehmet Efendi Sokağında, birkaç esnaf ve zanaatkâr çalışmaktadır.Köfteci Rıza’nın sattığı köfte ekmeğin paketlendiği kâğıt define haritası çıkar. Harita, 1912-1913 yıllarındaki Bulgaristan Kralı Tudor’un gizli hazinesinin haritası olarak yorumlanır.Zamanla bütün mahalle duyar ve gizlice her yeri kazmaya başlarlar. İşin içerisinde birde aşk hikâyesi vardır.

İrtibat : Cezaevi telefonu: Ömer Gökduman / 0 216 631 6516

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.