ŞEHİR TİYATROLARI TALAT HALMAN'I ANIYOR

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları kısa bir süre önce yitirdiğimiz Türk dili ve edebiyatına önemli katkıları bulunan, yaptığı çalışmalarla Türkiye edebiyatını, kültürünü dünyaya tanıtan şair ve çevirmen Talât Sait Halman’ı onun tek kişilik ‘Kahramanlar ve Soytarılar’ oyunu ile anıyor.

18 Ocak 2015 Pazar günü saat 20:00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte Halman’ın Shakespeare’in eserlerinden seçtiği tirat ve soneleri, Shakespeare’e dair anı ve anlatıları, dünya ve Türkiye’deki oyunlarda yer almış pek çok komik hikâyeyle harmanladığı ‘Kahramanlar ve Soytarılar’ oyunu okunacak. Dünya tiyatro yazınının büyük ismi Shakespeare’in hemen hemen bütün eserlerinden alıntılarla şekillenen ve ilk kez 1985’in Ocak ayında Müşfik Kenter tarafından sahnelenen oyun, yazılışının 30. yılında usta şairin anısına, bir saygı duruşu olarak ünlü sanatçılar tarafından okunacak. Seçkin Selvi’nin açılış konuşması ile başlayacak gecede, Aliye Uzunatağan, Ani İpekkaya, Bülent Emin Yarar, Defne Halman, Derya Alabora, Engin Alkan, Erhan Yazıcıoğlu, Genco Erkal, Göksel Kortay, Gülriz Sururi, Hümay Güldağ, Kadriye Kenter, Levent Öktem, Mehmet Ali Kaptanlar, Meral Çetinkaya, Muhammet Uzuner, Murat Garibağaoğlu, Orhan Alkaya, Osman Wöber, Selçuk Yöntem, Taner Barlas, Taner Birsel, Tilbe Saran, Tomris İncer, Toron Karacaoğlu, Ülkü Duru, Yetkin Dikinciler, Yıldız Kenter, Zafer Ergin, Zeliha Berksoy, Zihni Göktay oyunu Selim Atakan’ın Shakespeare soneleri için bestelediği müziklerin eşliğinde okuyacaklar.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.