İDİL BİRET’TEN BU HAFTA İKİ KONSER

0

Dünya sanat çevrelerinde “piyanonun mucize parmakları” olarak anılan İdil Biret bu hafta iki konser veriyor. Sanatçının ilk konseri ENKA Kültür Sanat’ta. 2 Aralık Salı günü saat 20:30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndaki resitalinin ilk bölümünde Chopin’in, ikinci bölümde ise 2015 yılında 100. ölüm yıldönümünü nedeniyle çeşitli etkinliklerle anılacak olan Scriabin’in ölümsüz eserlerini yorumlayacak.

(Biletler Biletix ve İstinye Enka Sadi Gülçelik Tesisleri içindeki ENKA Oditoryumu’nda konser öncesi alınabilecek)

İdil Biret, 4 Aralık Perşembe akşamı da Lila Müzik ve Martı Otel’in işbirliği ile düzenlenen Martı Klasikleri dizisi kapsamında piyanist Aydın Karlıbel ile bir konser veriyor. İdil Biret ve Aydın Karlıbel, Osmanlı’dan günümüze klasik müziğin serüveni konusunda özel bir söyleşi yapacak. Sohbet sırasında, Beethoven’in öğrencisi Czerny’in Sultan Mahmut için yazdığı ‘Impromptu’su ilk kez seslendirilecek. Ayrıca, efsanevi piyanist Leopold de Meyer’in ‘Marche Marocaine’ı ve Cemal Reşit Rey’in, İdil Biret’in hocası Alfred Cortot’ya ithaf ettiği eserleri seslendirecekler.

Adres: Martı Otel. Abdülhak Hamit Cad. No:25/B Talimhane/Taksim

Tel: 0850 228 28 88

www.dirensanatcom

SABİT DOĞAN

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.