SAHNEDE 'AŞHK' VAR!

0


Tiyatro AŞHK, prömiyerini 12. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde gerçekleştirdiği Tatminkar Ödül adlı oyunu ile 12 Kasım 2014 Çarşamba akşamı saat 20:30’da İstanbul Profilo Alışveriş Merkezi Sahnesi’nde perde açıyor. Kanadalı Yazar Carole Frechette’nin yazdığı, Ece Okay’ın çevirisini yaptığı ve Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği oyun, festivalin kapanış oyunu olarak ayakta alkışlanırken, Ekim ayında sahne aldığı İstanbul Kozyatağı Kültür Merkezi Sahnesi’nde de beğeniyle karşılanmıştı.
Büyük üstad Muhsin Ertuğrul’un

‘Tiyatro alanı, bir ihtisas, bir aşk, bir ihtiras işidir’ sözlerinden yola çıkarak kurulan Tiyatro AŞHK,

2012 yılında sahnelediği ‘Hüseyin Köroğlu ile Işığa Yürüten Adam’ adlı oyunundan sonra Tatminkar Ödül adlı oyunuyla seyircileri yalnızlık, aşk ve korku üzerine düşünmeye davet ediyor. Kurgusu ve dinamik altyapısıyla seyirciyi sürükleyen oyun, iki kişilik ve tek perde. Oyunun
yönetmeni Hüseyin Köroğlu, oyunda günümüzün en büyük travmalarının başında gelen yalnızlık ve korkuya dikkat çekerek, şöyle özetliyor: ‘’Dünya kuruldu kurulalı, yalnızlık ve korkularla kuşatılarak yönetiliyoruz. Ya da birileri bizi istediği gibi yönetebilmek için, her nefesimizi, her adımımızı gözetliyor, kaydediyor ve işine geldiği gibi yönlendiriyor. İçimizdeki yalnızlık ve korku duygularını öne çıkararak kendine bağımlı hale getiriyor. Biz de demokrasi adı altında özgürce yaşadığımızı sanıyoruz. Peki ya çıplak gerçek ne? Bütün bunlara karşı biz ne yapıyoruz?’’

anasayfa2
Tatminkar Ödül adlı oyunun kahramanlarından biri olan Beatrice, şehrin dört bir yanına bir ilan asar; “Mirasçı bir kadın kendisini etkileyecek, hislendirecek, cezbedecek bir erkek aramaktadır. Kazanana tatminkar ödül vadetmektedir.” Bu ödülün peşinde olan erkeklerden biri olan Jean, Beatrice’in bulunduğu bu 33. Kata gelir. Oyun boyunca, Şenay Saçbüker Beatrice rolüyle “Bir erkeği sevince acı veren şeylerin daha az düşünüldüğü söylenmişti bana. Geçen zaman gibi.” cümlesiyle koca bir şehirde, adeta Olympos’un tepesi gibi olan bir binanın 33. katında, günümüz insanının en büyük korkularından biri olan yalnızlığın pençesine yakalanmış bir kadını canlandırıyor. Her kadın gibi, beyaz atlı prensini belki de ‘yalnızlığını devredebilecek’ birini beklemektedir. Hüseyin Köroğlu’nun canlandırdığı Jean rolü ise çocukluğundan beri hep hayatın sıfır noktasında nefes almak zorunda kalmış bir adamın hayatta kalma mücadelesi veren ve korkularla cebelleşen garip yolcuğunu anlatmaktadır. Jean, Beatrice’in egemenliğindeki 33. Katta yani bizce Olympos’un tepesinde kalabilecek midir acaba?
Peki ya siz oyunu izleyince ne yapacaksınız?
33. katta kalmayı mı tercih edeceksiniz, yoksa gitmeyi mi tercih edeceksiniz? Karar sizin…

8
TATMİNKAR ÖDÜL Sahne Tarihleri:
12 Kasım 2014 Çarşamba – Saat : 20: 30– Profilo Alışveriş Merkezi Sahnesi

9 Aralık 2014 Salı – Saat : 20: 30 – Kozyatağı Kültür Merkezi Sahnesi

Bilet fiyatları : 35 TL (Tam), 25 TL (Öğrenci)
(Biletix ve sahne gişelerinden temin edebilirsiniz.)
Yazan: CAROLE FRECHETTE

 Çeviren: ECE OKAY
Yöneten: HÜSEYİN KÖROĞLU
Dramaturgi: DİLEK TEKİNTAŞ

 Sahne Tasarımı: HÜSEYİN KÖROĞLU

 Koreografi: ÖZGE MİDİLLİ

Efekt Tasarım : ERSİN AŞAR

Işık Tasarım: CENGİZ ÖZDEMİR

 Afiş: DİDEM İNCESAĞIR

Oyuncular: ŞENAY SAÇBÜKER, HÜSEYİN KÖROĞLU
Yönetmen Yardımcısı:

ARDA ALPKIRAY / Asistan: ALARA KÖROĞLU
Fotoğraflar: ÖZGÜR COBUTOĞLU / Kurumsal İletişim: RUŞEN HATİPOĞLU
Kurumsal iletişim ve bilgi talepleriniz için:

Kurumsal İletişim Müdürü Ruşen HATİPOĞLU 0533 301 6600

 rusen@tiyatroashk.com

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.