BEKLEYENLERİN ACILARI

0

Savaşlar yalnız cephede savaşanlara mı zarar verir… Ya onları bekleyenler. Onların yaralarına ilaçlar fayda etmez, çünkü yüreklerinin derinlerindedir… Filiz Kutlar, böyle bir acıyı sahneyle taşıyor ‘Bekleyiş’te. Marguarite Duras’dan esinlenerek Zeynep Avcı’nın yazdığı oyunda, İkinci Dünya Savaşı sırasında cephedeki kocasını bekleyen bir kadının dünyasındaki değişimi izliyoruz… Kimi zaman umut kimi zaman öfke eşlik etmektedir bu bekleyişe. Savaşın gidişatına dair her haber, duygusal yoğunluğu artırır. Bu acılar yalnız o döneme, o kadına ait değildir… Ülkemizde ve çevre ülkelerde de bunları yaşıyor sevgililer, eşler, analar… Bu bekleyiş çok sürpriz bir biçimde sona erecektir. Necip Fazıl’ın dizelerindeki gibi: “Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni / Bırak vehmimde gölgeni / Gelme artık neye yarar.

Fazıl Say’ın müzikleri oyunun dramatik gerilimine katkıda bulunuyor. Filiz Kutlar’ın yalın oyunculuğu, izleyicinin metnin ayrıntılarını keşfetmesine yardımcı oluyor. Dekor kostüm tasarımı Gürel Yontan’a, ışık tasarımı Murat Selçuk’a ait.

‘Bekleyiş’, salı günleri saat 20:30’da Beyoğlu Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde

İletişim:

Maya Cüneyt Türel sahnesi Halep Han, Kat 2

Beyoğlu

Tel: 0212 2528991

Filiz Kutlar: 05325737015

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.