ULUSLARARASI SUÇ VE CEZA FİLM FESTİVALİ’NİN BU YILKİ KONUSU ‘GÖÇ’

0

Suç, ceza ve adaletle ilgili sorunların, hem akademik olarak farklı disiplinler hem de sinema sanatı açısından tartışıldığı Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin yılki ana teması ‘Göç’. Başkanlığını Prof. Dr. Adem Sözüer’in yaptığı Dördüncü Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 7 ile 13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. “Herkes İçin Adalet” düşüncesinin temelini oluşturduğu festivalde suç, ceza ve adaletle ilgili sorunlar, hem akademik olarak farklı disiplinler hem de sinema sanatı açısından tartışılacak. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin öncülüğünde yapılacak olan festivalle, özellikle mültecilerin sorunlarına dikkat çekilmesi amaçlanıyor. Konusunun uzmanı yaklaşık 80 kişinin konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşecek panellerde suç, ceza ve adalet kavramları hem sinema açısından hem de akademik açıdan ‘Göç’ kavramı çerçevesinde tartışılacak. “Ulusal ve Uluslararası Perspektiften Türkiye’de GöçmenlikTürkiye’de Mültecilik Sorunu ve Sorunun KaynaklarıTürkiye’deki Suriyeli Mültecilerin Toplumsal Kabulü ve Uyumu” gibi konuların irdeleneceği panellerin ardından yapılacak Yuvarlak Masa Tartışması’nın konusu ise ‘Sinema ve Adalet’ olacak.

Festivalin bu yılki Onur Ödülleri yönetmen Tunç Başaran ile uluslararası ilişkiler profesörü, TÜSİAD kıdemlı araştırmacısı ve Brookings United States and Europe’s Turkey Projesi Merkezi yöneticisi Prof. Dr. Kemal Kirişçi’ye verildi.

Festival filmleri 7 ile 13 Kasım günleri arasında Kadıköy Rexx sineması ile Beyoğlyu Atlas Sineması’nda 11:00-!3:00-16:00-19:00-21:30 seanslarında gösteriliyor.

Festivalin Akademik Programında ise göç ve adalet temaları çerçevesinde bilim adamları ve hukukçuların katılacağı 17 panel düzenleniyor. Toplantılar 7 ile 11 Kasım günleri arasında Cemal Reşit Rey ve Lütfi Kırdar Salonlarında gerçekleştirilecek.

Uluslararası Altın Terazi Film Yarışması

Festival kapqsamında düzenlenen Uluslararası Altın Terazi Film Yarışması’nun seçici kurulunda Hami Çağdaş, Selman Dursun, Stanislav GuntnerYekta KopanSerra Yılmaz yer alıyor. Yarışma kapsamında ön eleme sonucunda finale kalan 10 film arasından ‘Altın Terazi’ Ödülünü alacak olan film belirlenecek.

Abu Garib’in Çocukları (Boys of Abu Ghraib) /Luke Moran / ABD / 2014

Geçiş (Transit) / Hannah Espia / Filipinler / 2013

Geri Dönmeyeceğim (Ya Ne Versus) / Ilmar Raag / Kazakistan, Rusya, Estonya, Finlandiya, Belarus / 2014

Kan Bağı (Gongbeom) / Gong-Suk Kuk / Güney Kore / 2013

Los Angeles Gölü (Lake Los Angeles)/ Mike Ott / ABD,Yunanistan / 2014

Mateo / Maria Gamboa / Kolombiya,Fransa / 2014

Muson Atışları (Monsoon Shootout) /Amit Kumar / Hindistan,İngiltere / 2013

Namus (Honour) / Shan Khan / İngiltere / UK / 2014

Noel Gülü (Sheng Dan Mei Gui) / Charlie Yeung / Hong Kong / 2013

Yıldızlar Altında (Des Etoiles) / Dyana Gaye / Fransa,Belçika,Senegal / 2013

Uluslararası Altın Terazi Kısa Film Yarışması

Kısa Film Yarışması’nda Yavuz Bingöl, Korhan Bozkurt, Aslı Şahin’dan oluşan Ön Seçici Kurul’un belirlediği beş filmi Yavuz ArlısuEthem ÖzgüvenNilüfer PembecioğluHaluk PiyesMurat Şeker’den oluşan seçi Kulur değerlendirecek.

Adem Başaran / Orhan İnce / Türkiye

Köksüz Ağaç (Tree Without a Root) / Rouzie Hassannova / İngiltere, Almanya, Bulgaristan / 2013

Küçük Kara Balıklar (Little Black Fishes) / Azra Deniz Okyay / Fransa, Türkiye / 2013

Rangzen / Gaurav Saxena / Hindistan / India / 2013

Ülke (Welat) / Nazif Coşkun / Türkiye / Turkey / 2013

www.dirensanat.com- Sabit Doğan

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.