‘TATYANA’ TALİMHANE SAHNESİ’NDE

0

Biriken’in yeni oyunu ‘Tatyana’ Kasım ayında Şişli BlackOUT AVM’deki Talimhane Tiyatrosu’nda sahnelenecek. İlk temsilini 19. Tiyatro Festivali’nde yapan ‘Tatyana’ Rus edebiyatının usta ismi Çehov’un ve Aleksey Suvorin’in ‘Tatyana Repina’ oyunlarının çağdaş bir uyarlaması. Sahnedeyken intihar eden oyuncu Tatyana Repina’nın hayatla ilişkisinin ele alındığı, intiharı ve hayatı sorgulayan ‘Tatyana’, para, hırs, yeni dünya düzeni gibi konuları gözler önüne seriyor.

Tatyana, başrolünde oynadığı oyunun prömiyerinden sonra bir parti verir. O ve yedi konuğu, müzik ve içkiyle ilerleyen bir gecenin kahramanlarıdır. Yeni zengin David, çapkın mirasyedi Peter, genç ve hırslı oyuncu Mâşa, milletvekili eşi ve iki çocuk annesi Anna, varlıklı dul Vera, gazeteci Mikhail. Tatyana’nın kararının gölgesindeki gecede ve sonrasında seyirciler eski çıkar ilişkilerinin ve maskelerin yenileriyle yer değiştirmesine tanık olurlar.

Melis Tezkan ve Okan Urun tarafından oluşturulan disiplinlerarası topluluk ‘biriken’in sahneye koyduğu ‘Tatyana’yı yine Melis Tezkan ve Okan Urun uyarlayıp yönetiyor. Rol alanlar: Kanbolat Görkem ArslanMehmet Bilge AslanYelda BaskınFırat Çelik, Meral Çetinkaya, Pınar Göktaş,Defne HalmanOkan UrunAhmet Yaşar.

Oyun günleri: 4, 11, 18 ve 25 Kasım Salı 20.30

Adres: Talimhane Tiyatrosu, Abide-i Hürriyet Cad. No: 211

BlackOUT AVM / ŞİŞLİ

İletişim:

Tel: 0212 238 85 09

www.biriken.com

facebook.com/birikenbiriken

twitter.com/biriken_

www.dirensanat.com/sabit Doğan

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.