TİYATROADAM YİNE YAŞADIKLARIMIZA AYNA TUTUYOR: 5. FRANK

0

Geçen sezon Brecht’in ‘Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı’ ile ilgi gören ve çok sayıda ödüle değer bulunan Tiyatroadam yine yaşadıklarımızın evrensel boyutlarını gösteren bir başka oyunu Friedrich Dürrenmatt’ın ‘5. Frank’ını sahneliyor. Dürrenmatt, 1960 yılında yazdığı ‘5. Frank’ta iki yüzyıl boyunca şiddet, hile ve dolandırıcılıkla dünyaya şekil veren Frank Bankası’nın ataları kadar acımasız olmayan yeni yöneticisi 5. Frank’ın ironik öyküsünü anlatır. 5. Frank, atalarına benzemeyince banka işleri kötüye gider, bundan kurtulmak için kurulan büyük plan beklenmedik olaylar sonucu yürümez, çünkü ‘kötü’ adamlar hâlâ güçlüdür… Olaylar trajikomik bir biçimde gelişir.

Tiyatroadam - 5. Frank (4)

Sevgi, iyilik, sevecenlik, acıma gibi insana özgü duyguların bütünüyle yok sayıldığı, vahşi kapitalizmi; para, güç ve ölüm olguları üstünden grotesk bir dille eleştiren ‘5.Frank’ı dilimize Tahsin Yücel aktarmış. Fatih Koyunoğlu tarafından sahneye konan oyunda Aşkın ŞenolAyça KoyunoğluAyça GüngörAlican Yılmaz, Berk Yaygın, Deniz ÖzmenFatih KoyunoğluGökhan AzlağHivda Zizan Alp, Mehmet Solmaz, Pelin Bölükbaş,Serdar Akülker rol alıyor.

Müzik direktörlüğünü Çağrı Beklen’in üstlendiği oyunda müzikleri yine oyuncular seslendiriyor. Süpervizörlüğünü Serdar Akar’ın, yardımcı yönetmenliğini ve dramaturgisini Bilgesu Kasapoğlu’nun oyunun koreografisi Esra Yurttut’a, dekor ve kostüm tasarımı Şirin Dağtekin Yenen’e, ışık tasarımı Önder Arık’a, oyun fotoğrafları Emre Mollaoğlu’na, afiş ve görsel tasarım ise Elif Ergür ile Fatih Gözenç’e ait.

Tiyatroadam’ın Kasım ayı oyun programı:

 

5. FRANK

6 – 13 – 27 Kasım Perşembe, saat 20:30

Ortaköy Afife Jale Sahnesi

11 Kasım Salı, saat 20:00

Kadıköy Moda Sahnesi

ARTURO Uİ’NİN ÖNLENEBİLİR TIRMANIŞI

12 – 26 Kasım Çarşamba, saat 20:30

Ortaköy Afife Jale Sahnesi

25 Kasım Salı, saat 20:00

Sabancı Üniversitesi

 

Ayrıntı bilgi için:

www.tiyatroadam.com

www.biletix.com

www.dirensanat.com

Sabit Doğan

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.