'SAVAŞ' YENİDEN SAHNEDE

0

Savaşın getirdiği yıkımları, sosyal ve ahlaki çöküşü gerçekçe bir biçimde yansıtan Lars Noren’in ‘Savaş’ı cumartesi akşamları Haliç Kadir Has Üniversitesi Sahnesi’nde sahneleniyor.

Dünyaca ünlü İsveçli yazar Lars Noren’in Bosna trajedisinden hemen sonra yazdığı oyun, savaşın yarattığı yıkımın bir aile üzerindeki etkilerinin izini sürüyor. Savaşın uğradığı her yerde ve her zamanda geçerliliğini korumaya devam ediyor. Çalışmalarını Londra ve İstanbul’da sürdüren Serdar Biliş’in kuruculuğunu ve sanat yönetmenliğini üstlendiği pürtelaş ekibi, ülkemizde ilk kez sahnelenen Savaş ile geçtiğimiz sezonda İstanbul’da Sahne Kadir Has ve Oyun Atölyesi sahnesinde; ayrıca İzmir ve Bursa’da seyirciyle buluştu. Tilbe SaranSermet YeşilOnur GürçayDamla SönmezEcem Uzun’un rol aldığı ‘Savaş’ geçen mevsimin en bol ödülül oyunlarındandı. Tiyatro Eleştirmenler Birliği’nce ‘Yılın Oyunu’ seçildi. Oyuncuları; Tilbe Saran Afife Tiyatro Ödülleri ile Sadri Alışık Tiyatro-Sinema Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne aday gösterildi, Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı. Sermet Yeşil, Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü, Damla Sönmez Yeni Tiyatro Dergisi Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldılar. Ecem UzunAfife Tiyatro Ödülleri, Sadri Alışık Tiyatro-Sinema Ödülleri, Yeni Tiyatro Dergisi Ödülleri, Direklerarası Seyirci Ödülleri’nden En İyi Genç Yetenek Ödülü’nü alarak geçen mevsimin en ödüllü sanatçısı oldu.

Oyun tarihleri:

1-8 Kasım saat 20:00

Rezervasyon ve bilgi:

0533 324 88 68

www.purtelas.org

info@purtelas.org

https://twitter.com/purtelastiyatro

Adres: Sahne Kadir Has Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü

Kadir Has Caddesi  Cibali / İstanbul

www.dirensanat.com

Sabit Doğan

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.