26 EKİM’DE ANITPARK’TA CUMHURİYET KOROSU KONSERİ

0

Anıtpark’ta 26 Ekim 2008 yılında TOBAV’ın öncülüğünde başlatılan Cumhuriyet Korosu Konseri 26 Ekim 2014 Pazar günü Saat 12:00’de Ankara Anıtpark’ta düzenlenecek.

Düzenleme Kurulu’nda TOBAV’ın yanı sıra Alegria Korosu, Kavaklıderem Derneği, Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED) ve Sevda–Cenap And Müzik Vakfı yer alıyor. Bütün katılımcıların “koronun üyesi” olduğu konser için TOBAV’dan bir açıklama yapıldı: “Cumhuriyet Korosu Konseri; bir miting değil, bir kutlama. Müzik eğitimi alan korolarla birlikte bizler de, hepimizin bildiği marşları birlikte söylüyoruz-söyleyeceğiz. 10 binlere ulaşmasını hedeflediğimiz koromuzda, katılan herkes koronun üyesi olacak. İlk ve orta öğretim okullarındaki koroların ‘Cumhuriyet Korosu Konserleri’ne katılması konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü’nden istediği izin talebi bu yıl da kabul edildi ve Ankara Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 09.10.2014 tarih ve 4462411 sayılı izin yazısı okullara duyuruldu.”

26 Ekim Pazar günü saat 12:00 ile 13:00 arasında düzenlenen Cumhuriyet Korosu Konseri ücretsiz olup herkese açık. Koroların halkla bir ağızdan coşkuyla seslendirmesi hedeflenen repertuarın marşları: İstiklal Marşı, Gençlik Marşı, Vatan (Mülkiye Marşı), İleri, İzmir’in Dağlarında, Dumlupınar, Bayrağım, Sakarya, Atam, Cumhuriyet, Ata’mız (İzindeyiz), Atatürkçüyüz, Biz Atatürk Gençleriyiz, 10.Yıl Marşı ve çeşitli bölgelerden türküler.

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.