MEKAN ARTI SEZONU AÇTI

0

Mekân Artı ikisi yeni dört oyunla sezona başladı.

 Geçen yıl sahnelemeye başladıkları ‘80’lerde Lubunya Olmak’tan sonra Mekân Artı, bu yıl yine İzmir Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin hazırladığı metin üzerinden Ufuk Tan Altunkaya’nın uyarlayıp yönettiği ‘90’larda Lubunya Olmak’ ile perdelerini açtı. İzmir Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin sözlü tarih projesinin ikinci ayağı olan oyun tamamen dönemin tanıklarının gerçek röportajlarından oluşuyor… 1990’ların karmaşası içinde lubunyaların örgütlenmesi, Ülker Sokak, dönemin baskıları ve ilk onur yürüyüşünün hazırlıkları… Kafası karışmış bir dönemin umut dolu bireylerinin tanıklıkları… Oyuncular: Didem TopatanMurat Baykan, Nilsen Arıbaş, Sinan CoşkunŞebnem Nazlı Karalı.

Oyun tarihleri:

18, 23, 24, 25 Ekim

1, 8, 15, 22, 29 Kasım

Geçen yıl sahnelenmeye başlanan ‘80’lerde Lubunya Olmak’ her iki oyunun bütünlenmese içasından tekrar sahnede. İzmir’de faaliyet gösteren Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin 2012 yılında yayınladığı aynı adlı kitaptan Ufuk Tan Altunkaya tarafından söyleşilerden hiç bir değişikliğe gidilmeden, trans bireylerin kendi kelimeleri kullanılarak sahneye uyarlandı… Yaşamak için direnen, hayata delicesine tutunan ve çoğu zaman birbirlerinden başka sarılacak kimsesi olmayan dört trans bireyin gözünden korkunç bir döneminin korkunç hikâyesi… Oyuncular: Ayşe Gülerman,Burcu Şeyben, Elit ÇamNeşem Akhan.

sl1

Oyun tarihleri:

30 , 31 Ekim

12 ,13, 19, 29 Kasım

Mekân Artı, yine geçen yıl sahnelediği Murathan Mungan’ın metninden Ufuk Tan Altunkaya’nın uyarlayıp yönettiği ‘Şahmeran’ın Bacakları’nı da sahnelemeyi sürdürüyor. Bir masal… Bir ihanetin masalı… İnsanoğlunun ihanetine dair… Nedir bu Şahmeran’ın masalı? Kimdir Şahmeran? Yüzyıllardır ne anlatır köy kahvelerinin kerpiç duvarlarından, cümle taşra illerinin kıraathane-lerine uzanan görkemli ve gezgin sureti? Nedir Şahmeran hikâyesinin bağrında sakladığı zehir?

Bu zehir ki bin yıldır bir masal tadında ağızdan ağıza yayılıp durur… Oyuncular: Cansu Dağ, Elit ÇamGülay HayırMehmet Ali GümüşMurat Baykan.

şahmeran gülay

Oyun tarihleri:

28 Ekim

11, 25 Kasım

Mekân Artı’nın yeni oyunu ‘Kalem’ ise İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın şişhane’deki merkezinde bulunan İKSV Salon’da sahnelenmeye başlıyor. Sahneleme teknikleri üzerine arayışını sürdüren topluluk, bu oyunda seyir algısı üzerine yoğunlaşarak kurgusundan seyirciyi konumlandırmasına kadar farklı bir oyun düzeni yaratmayı hedefliyor. Düşünceye yönelik şiddet üzerine odaklanarak şu soruları soruyor: Toplumsal varoluşumuzda bireysel istek ve arzularımız ne kadar etkin? Düşüncelerimizi söylerken ve uygularken kendimize nasıl bir oto sansür uyguluyoruz? Kabul görmek “aynılaşmayı” gerektirir mi? Süreğen oto-sansür bireyi yok eder mi? Bu düşünceler bizi delirtebilir mi? Didem Kaplan’ın yazdığı oyunu Ufuk Tan Altunkaya uyarlayıp yönetiyor. Oyuncular: Atılım ŞahinBurcu HalaçoğluMehmet Ali Gümüş.

kalem

Oyun tarihleri:

3, 10, 17, 24 Kasım Pazartesi

Biletler: 30 – 20 TL

Biletix ve Mekân Artı

İletişim

Adres: Üftade Sokak No: 31 Harbiye İstanbul

Telefon: 0 212 224 57 56

www.mekanarti.com

iletisim@mekanarti.com

www.alternatifsahneler.com

www.facebook.com/mekanarti

www.twitter.com/mekanarti

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.