TİYATRO BeReZe’DEN ULUSLARNARASI PROJE: EV

0

Tiyatro BeReZe mevsimi bir uluslararası proje ile açıyor. Tiyatro BeReZe Fransa’dan Compagnie Litecox ile ortak projesi ‘Ev-Home’ oyununu önce Türkiye’de sonra da Fransa’da sahneleyecek… Oyunu, geçen yıl Compagnie Litecox öncü mimar-tasarımcı Charlotte Perriand’ın anısına gerçekleştirdi.

Koreograf Daisy Fel dört dansçı-oyuncuyu bedenin diğer bedenlerle, objelerle ve yaşam alanlarıyla ilişkisini sorgulamaya davet ediyor. ‘Une Affaire de Goût/Zevk Meselesi (Fabienne Chassin, Lydie Dumas) tarafından oluşturulan sahne tasarımı dekorun da gerçek bir oyun arkadaşı olmasını sağlıyor. Bedenler bu sahnedeki her bir elementin olanaklarını keşfediyor. Bu kendine özgü evde esas olan: eğlence, keyif ve paylaşmak. Beş dansçı ışıklı, renkli, portatif bir evde yaşamaktadır. Hareket eden duvarlarla, birbirlerinin bedenleriyle, objelerle ilişki kurarak farklı ve beklenmedik yaşam alanları keşfediyor, bir mutlu zaman ütopyası oluşturuyorlar. Oyuncu-dansçılar: Daisy Fel, Sacha GlachantElif Temuçin,Erkan Uyanıksoy, Nicolas Vendange. Müzik: PJ Pargas

 

OYUN TAKVİMİ

21 – 22 Ekim…..Bursa (Uluslararası Tiyatro Festivali)

24 – 25 Ekim…..Ankara (Tiyatro Tempo)

2 – 3 Kasım……İstanbul’da (D22)

19 – 30 Kasım….Paris (Théâtre Dunois)

2 – 5 Aralık…..St Etienne (Travail et Culture en Isère)

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.