"SANAT UZUN, HAYAT KISA" SLOGANI İLE ONYEDİ BİN SEYİRCİ HEDEFLENİYOR

0

26. ENKA Kültür Sanat Buluşmaları Studio oyuncuları ‘Gergedanlaşma’ oyunu, Retinadan Merceğe Yaz’dan Yaz’a adlı fotoğraf sergisi ile  başladı.

Festivalde ayrıca Nuri Bilge Ceylan’ın  ‘Kış Uykusu’ ile  The Railway Man (Geçmişin İzleri) filmleri yer alacak.

Festivalin açılışını Erhan Yüksel ve Emre Maloğlu imzalı fotoğraf sergisi yaptı. Sergide ikilinin 2012-2013 sezonunda ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda çektikleri kareler yer alıyor. Sergi 1 Temmuz akşamından itibaren ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nun Fuayesi’nde görülebilir.

Şahika Tekand2ın 1994 yılında kaleme aldığı ‘Gergedanlaşma’ adlı oyun Tekand’ın kendi geliştirdiği performatif sahneleme ve oyunculuk yönteminin özgün bir örneği. Studio Oyuncuları’nın 25. Yılı dolayısı ile güncellenen haliyle 1 temmuz akşamı sergilendi.

IMG_4423

Oscar ödüllü iki usta oyuncu Colin Firth ve Nicole Kidman’ın başrollerini paylaştığı The Railway Man (Geçmişin İzleri) filmi gerçek bir hikayeden yola çıkan etkileyici bir dram. Nuri Bilge Ceylan’ın 2014 Cannes Film Festivali’nde  Altın Palmiye kazandığı filmi ‘Kış Uykusu’ ise emekli bir aktör olan Aydın’ın (Haluk Bilginer) hikayesine odaklanıyor.

Geçmişin İzleri :2 Temmuz, Kış Uykusu : 3 Temmuz akşamı saat 21.15’te gösterilecek.

4 TEMMUZ YALIN KONSERİ

Tamamı kendine ait olan şarkılarını açıkhava’da seslendirecek.

 

26. ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nın bugünkü sloganı  “ Sanat Uzun, hayat kısa” sloganı ile 20 etkinlik, 143 sanatçı ve 157 kişilik kadro ile 17000 seyirciye ulaşmayı hedefliyorlar.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.