FİDA FİLM'DEN BASIN AÇIKLAMASI

0

Fida Film’den Kamuoyuna Açıklama Yapıldı

Ülkemizin en güçlü sinema ve filmcilik kuruluşlarındanFida Film tarafından son zamanlarda medyada çıkan haberlerle ilgili açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: “Fida Film A. Ş. ve iştirakleri, Türkiye sinema ve film sektöründe 49 yıldır faaliyet göstermektedir. İştigal konularında sektörde lider konumunda olan şirketlerimiz ile ilgili son zamanlarda bir kısım gerçek dışı ve maksatlı haber yapılmakta olduğunu üzülerek görmekteyiz. Fida Film ve …” (Açıklamanın tamamını için haberin devamına tıklayabilirsiniz.)

 

Dün Sabah Gazetesi’nin Günaydın ekinde Fida Film ve çalışanları ile ilgili bir takım iddiaların yer alması üzerine şirket kamuoyu duyurusu yayınladı.

Fida Film’in yayınladığı duyurunun tam metni şu şekilde:
’14 Mart 2013 tarihli Sabah Gazetesi Günaydın ekinde yer alan bir köşe yazısında şirketimiz ve çalışanları hakkında gerçek dışı, tamamen haksız ve firmamızın itibarını zedelemeye yönelik iddialarda bulunulmuştur. Şirketimiz hakkında yazı yazan köşe yazarını daha önceki olumsuz ve haksız yazıları hakkında hiçbir şekilde muhatap olarak almadık ancak Türkiye’de korsancılıktan en çok mustarip olan şirketimizi ve değerli çalışanlarını gerçek dışı iddialarla korsancılıkla itham etmesi  karşısında sessiz kalamayacağımız açıktır.

Fida Film ve kardeş şirketi Tiglon 50 yıla yakın bir süredir sinema sektöründe sinema filmi prodüksiyonu ve ithalatı, perde reklamcılığı, sinema ve home video dağıtımı konularında faaliyet göstermektedir. Fida Film ve Tiglon’un Türkiye’de sinema salonlarının son 20 yıldaki gelişiminde ve Türkiye’de yasal home video pazarının oluşmasındaki katkılarının yadsınamayacağı sanırız herkes tarafından kabul edilmektedir.

Bugüne kadar 25’in üzerinde yerli filmin prodüksiyonunu, 500’ün üzerinde yabancı filmin ithalatçılığını, 250’ye yakın filmin sinema dağıtımını, 4000’in üzerinde filmin home video çıkışını üstlenmiş olan, neredeyse tüm Amerikan Film Stüdyoları ile lisansörlük bazında iş ilişkileri olan bir firmayı korsancılık gibi adi ve yüz kızartıcı bir suç ile suçlamak tamamen güvene dayalı olarak iş ilişkilerini sürdüren bir şirkete yapılacak en büyük haksızlıktır.

CMYLMZ Fikir Sanat, firmamızın yıllardır ortaklaşa iş yaptığı en değerli iş ortaklarımızdan birisidir. Kendileri ile bugüne kadar tamamen güven ve iyi niyet çerçevesinde birçok filmde ortaklık yapma şansı bulduk ve bundan sonra da aynı işbirliğimizin devam edeceğine inancımız da tamdır. 3 Ocak 2013 tarihinde sinemalarda vizyona giren CM101MMXI FUNDAMENTALS isimli eserde ise işbirliğimiz kardeş şirketimiz olan Tiglon’un sinema dağıtımını üstlenmesi şeklinde gerçekleşti. Söz konusu eserin ne çekim ne de montaj aşamasına Fida Film hiçbir şekilde dahil olmamıştır. Kaldı ki söz konusu köşe yazısında iddia edildiği gibi Fida Film’in kendisine ait bir montaj stüdyosu da bulunmamaktadır. CMYLMZ Fikir Sanat, filmin çekim ve montaj aşamalarında tamamen kendi inisiyatifiyle üçüncü partilerle çalışmıştır. Fida Film sahibi olduğu 35mm kopya basım laboratuvarında CMYLMZ Fikir Sanat’tan gelen final materyalden 35mm çoğaltma işlemini gerçekleştirmiştir. Tiglon ise filmin pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi, sinema salon planlamasının yapılması, sinemalara dağıtımı ve bordrolama konularında hizmet vermiştir.

Sayın Cem Yılmaz’ın da belirttiği gibi ne yazık ki korsan olarak çıkan kopya, sinema gösterimindeki kopyadan 10 dakika daha uzundur ve bu 10 dakikalık fazla / farklı bölüm hiçbir şekilde Fida Film’e gelmemiştir. Eserin korsan kopyasının çıktığının duyulması ile birlikte firmamız CMYLMZ Fikir Sanat tarafına destek vermek için elindeki tüm imkânları seferber etmiş, hem kendi hukuk bürosu ile gerekli yasal mücadeleye hem de anlaşmalı olduğu Belçika merkezli Aiplex firması vasıtasıyla korsan linklerin internetten temizlenmesi için çalışmalara hemen başlamıştır.

Tüm bu bilgileri araştırma zahmetinde bile bulunmadan gerçek dışı bilgilerle Şirketimizin haklı itibarını ve şöhretini zedelemeye çalışan kişi veya kişiler hakkında gerekli hukuki işlemler şirketimiz tarafından başlatılacaktır. Yüzün üzerinde çalışanının tamamı ile birlikte itibar ve güveni her şeyin üzerinde tutan şirketimiz hakkında atılan bu tür asılsız iftiralara kamuoyunun itibar etmeyeceğine eminiz.

Saygılarımızla, Fida Film’

 

14546244441_dd3a5e9190_o

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.