İBBŞT''DA GEÇ KALINAN İSTİFA

0

Uzun zamandır tartışılan İstanbul  Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında uygulanan yeni yönetmelik değişikliğine Ayşenil Şamlıoğlu’ndan sonra İstanbul  Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin tiyatroya  yapılan baskı ve zorlamalara  daha fazla dayanamayıp istifa etti.

Hilmi Zafer Şahin göreve geldiği günden itibaren yeni yönetmelikle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yönetiminin oyun seçmelerinden repertuarlarına, rejiden kostümüne kadar her alanda müdahalelerin olmasından yakınmıştı.

Sanata kısıtlama getiren yeni yönetmeliği redderek, onurlu bir duruş sergileyerek istifa eden ;Ayşenil Şamlıoğlu’nun yerine gelen Hilmi  Zafer Şahin’in bu görevi kabul etmesi tiyatro çevrelerince çok eleştirilmiş. Zaman zamanda istifa etmesi gerektğini vurgulamışlardı. Kulüslerden gelen söylentilere göre ” Bu istifanın geç kalınmış bir istifa olduğunu. Hilmi Zafer Şahin’in olayın bu noktaya gelmeden önce istifa etmesi gerektiğini hatta ta en baştan bu görevi kabul etmemesi gerektiğini belirttiler.  Kulislerden gelen bilgiye göre ; Hilmi Zafer Şahin’in istifa dilekçesini vermese bile zaten görevden alınacaği bilgisi  yer alıyor.

337784_cover

Cumhuriyet Gazetesi’nden Ceren Çıplak imzalı habere göre Hilmi Zafer Şahin’in  istifa dilekçesini Kültür işleri müdürlüğüne verdiği belirtildi. Haberde ayrıca ;

“Hilmi Zafer Şahin’in yerine geçecek isimler arasında İBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Savaş Barutçu, İBBŞT oyuncusu aynı zamanda yönetmen, seslendirme sanatçısı Erhan Yazıcıoğlu ile İBBŞT oyuncusu Hüseyin Köroğlu’nun yer aldığı konuşuluyor.”

Kurum içinde çalışan sanatçının gerekçe gösterilmeden görevden alındıklarını veya istifaya mecbur bırakıldıkları belirtildi.

“İlk olarak başta o dönemin Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu olmak üzere yönetimin önemli adları istifa etmişti. Kurum içinde de pek çok isim görevden alınmıştı. Daha sonra da,  İBB Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk ile yeni yönetmeliği hazırlayanların başında geldiği söylenen İBBŞT Müdürü Abdullah Kaplan da  gerekçe gösterilmeden görevden alınmıştı.”

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.