FATOŞ DİLBER: ALİ DARMAR'IN 'CUNDA'SININ PRÖMİYERİ AYŞEGÜL SARICA'DAN

0

Ondokuz  Nisan Cumartesi akşamı Bilkent Üniversitesi  Konser Salonu’nda Ali Darmar’ın  ‘Cunda ‘ adlı piyano konçertosunu  dünya prömiyeri gerçekleştirildi.

 

FATOŞ DİLBER
FATOŞ DİLBER

 

Dinleyicilerin dakikakalarca ayakta alkışladığı, rüzgarın sesi ile başlayan konçerto dalgaların, yağmurun, afacan çocukların neşe içinde seke seke yürümeleri ile devam ediyor.  İnsanı zaman neşelendiren  zaman zaman da hüzünlendiren bir konçerto. Ali Darmar,  bu konçertoyu, sevdalısı olduğu Cunda adasının güzelliklerinden etkilenerek bu  yazdığını vurguluyor. Piyanist Ayşegül Sarıca ile Şef Gürer  Aykal’ın yönetminde Bilkent Senfoni Orketrası’nın  disiplinli üyelerinin mahir ellerine teslim etmiş.

Ayşegül Sarıca’nın her konserinde hep bir kuş olup o müthiş parmaklarına konarak dünyayı keşfetmek isterim. Bu konserde de aynı duygular içersindeydim.  Gürer Aykal ve Orkestra için söylenecek tek bir söz var. O da herşeyin kusursuz olduğu idi.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.